KUKA_Press_AMR crop

Kan håndtere et ubegrenset antall stasjoner

Fleksibel produksjon med KUKAs nye AMR-er

KUKA har økt sortimentet sitt av utstyr rettet inn mot moderne logistikk og industri 4.0. Det handler om de selvkjørende plattformene (AMR) KMR iisy og KMP 1500P. – Lagerhåndtering er et voksende segment i rask utvikling, der vi kan levere løsninger i absolutt forkant, sier Micael Amandusson, channel manager ved KUKA Nordic.

KMR iisy, som har en cobot montert på plattformen, er en smidig løsning for automatisert pick-and-place. Bærelasten er 11 eller 15 kilo, vekt som den laster på plattformen og deretter raskt og sikkert transporterer i lagermiljøet. Plattformen kan laste opptil 200 kilo og beveger seg med en hastighet på 1,5 meter i sekundet.

Effektivt ved mindre serier

På veien gjennom lokalene kan den håndtere et ubegrenset antall stasjoner, slik at den uten større kostnader eller arbeidsinnsats kan omstilles for håndtering av mindre serier. Programmeringen håndteres enkelt med betjeningsenheten SmartPAD.

KMR iisy er utstyrt med 3D-kameraer, og via SLAM-navigering (Simultaneous localization and mapping) kan den bevege seg fritt rundt uten å kollidere med mennesker eller annet utstyr – den har til og med det som kalles obstacle avoidance – som vil si at den kan oppdage og navigere rundt hindringer som måtte forekomme. 

Plattformen har kapslingsklasse IP54, som er viktig både med tanke på renslighet og inntrengende smuss, renromsklassifisering 3 og ESD-beskyttelse i henhold til ISO 61340-5-1 samt ANSI ESD S20.20. Den har i det hele tatt svært få utslipp, verken av partikler eller annet.

– Du kan dermed bruke den i miljøer der det stilles strenge krav til renhet, for eksempel ved håndtering av halvledere eller andre følsomme elektronikkomponenter, sier Micael Amandusson.

En annen interessant finesse er at den har en induktiv ladeplate. KMR iisy kan dermed lade mens den for eksempel står ved en stasjon og laster.

Praktisk plattform for større last

For den som trenger å håndtere større last, lanserer KUKA nå også KMP 1500P, en mobil plattform som håndterer vekt på opptil 1,5 tonn. 

I likhet med KMR iisy beveger KMP 1500P seg raskt og med høy nøyaktighet gjennom lokalene: 1,5 meter per sekund med full last og uten last noe raskere, 1,8 meter. Også her brukes 3D-kameraer og SLAM-navigering. For å kunne identifisere lasten har den en skanner som leser av QR-koder på lasten og dermed gir sikker sporbarhet.

– Den er svært lett å programmere. Det betyr at du raskt kan omstille produksjonen og optimere prosessene dine uten å miste effektivitet. Behovet for vedlikehold ivaretas også lett og raskt, sier Micael Amandusson. 

Den er effektiv også når det gjelder lading og driftstid. Med to timers lading kan KMP 1500P kjøre i åtte timer. Den kan også hurtiglade på en time og nå en kapasitet på opptil 80 prosent. Neste år kommer det en funksjon som gjør at den kan lade induktivt mens den er i arbeid.
 

OM KUKA Nordic Norway

KUKA er et globalt automatiseringsselskap med en omsetning på rundt 4 milliarder euro og omkring 15 000 ansatte. Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automatiseringsløsninger, tilbyr KUKA kundene alt de trenger fra en enkelt kilde: fra roboter og celler til helautomatiske systemer for bilindustri, elektronikk, metall og plast, matvarer, e -handel / detaljhandel og medisinske systemer.

Endress Johnny_Løff crop

Johnny André Løff ansatt som Business Driver Service & Solutions i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge er i sterk vekst og har ansatt Johnny André Løff som Business Driver Service & Solutions. Johnny tiltrådte den nye stillingen i mars og vil i rollen ha ansvaret for forretningsutvikling og salg innenfor Service og Solutions porteføljen.

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.