
Ethernet-APL muliggjør lange kabellengder, eksplosjonsbeskyttelse og interoperab
Ethernet-APL — for IIoT-applikasjoner innen prosessindustrien
Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) beskriver et fysisk lag for Ethernet-kommunikasjon som er spesielt utviklet for kravene i prosessindustriene. Utviklingen av Ethernet-APL ble trigget av behovet for kommunikasjon ved høye hastigheter og over lange avstander, tilførsel av strøm og kommunikasjon via 2-leder samt for sikker bruk innenfor eksplosjonsfarlige områder.
Pepperl+Fuchs har hatt en ledende posisjon innen utviklingen og definisjonen av Ethernet-APL.
Av Jacob Borchsenius, Pepperl+Fuchs AS
Industri 4.0 og Industrial Internet of Things er standard innen tilvirkningsindustrien. I prosessindustrien har det derimot ikke tidligere vært noen nettverksstandard som raskt kunne overføre store mengder data fra felt til høyereliggende system i Industri 4.0-arkitekturen. Med utviklingen av det nye fysiske laget for Ethernet, Ethernet-APL, har Pepperl+Fuchs og andre ledende selskaper nådd en viktig milepæl. Ethernet-APL muliggjør lange kabellengder, eksplosjonsbeskyttelse og interoperabilitet.
Gir enhetlig infrastruktur
Ethernet-APL muliggjør direkte tilkobling av feltinstrumenter til overordnede systemer og skyløsninger, og muliggjør en enhetlig kommunikasjonsinfrastruktur. Med 10 Mbit/s overføres enorme mengder data over lange avstander minst 300 ganger raskere enn med dagens teknologi som HART eller feltbuss.
I tillegg til rene prosessverdier, tilbyr moderne feltinstrumenter mange og verdifulle tilleggsdata. Med Ethernet-APL kan man få mer data ut av enhetene i sanntid, sentralt overvåke status for komponentene og identifisere vedlikeholdskrav på et tidlig tidspunkt. Da unngås unødvendig nedetid og tilgjengeligheten av anlegget økes betydelig.
Støtter alle aktuelle protokoller
Ethernet-APL støtter trunk-and-spur-teknologien som er etablert i prosessindustrien og kan brukes på enhver industriell Ethernet-protokoll som EtherNet / IP, HART-IP og PROFINET. Dette forenkler integrasjonen for planleggere, anleggsdesignere og anleggsoperatører, siden eksisterende installasjoner og infrastrukturer fortsatt kan brukes.
Basert på de etablerte IEEE- og IEC-standardene, tillater det nye avanserte fysiske laget Ethernet kommunikasjon som kan sertifiseres i alle regioner i verden. I tillegg sikrer testing og sertifisering av produkter interoperabilitet, slik at selv enheter fra forskjellige produsenter kommuniserer uten problemer.
Høydepunkter
- Overføringslengde på spur opptil 200 m, trunk opptil 1000 m
- Høye overføringshastigheter: 10 Mbit/s, full dupleks
- Overføring av både power og signal på samme 2-leder kabel
- Kan benyttes i Ex-område
- Ethernet APL er et felles prosjekt der alle ledende aktører deltar
For ytterligere informasjon; https://www.pepperl-fuchs.com/norway/no/advanced_physical_layer.htm
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.