Eplan_menderes crop

Involverer nært samarbeid på stedet med søsterselskapet Rittal

Eplan med datterselskaper i Japan, Sør-Afrika og Tyrkia

Eplan, med 700 ansatte, går fremover med utvidelser i løpet av 30-års jubileet: nye datterselskap er etablert i Japan og Sør-Afrika.

Kunder i Tyrkia vil også snart kunne dra fordel av en lokal tilstedeværelse av CAE-spesialistene. Frem til nå har de tre landene blitt støttet av samarbeidspartnere.

Ved inngangen av året ble Eplan Software & Services K.K. grunnlagt med hovedkvarter i Tokyo. Etableringen av bransjen går fremover med Shinya Nito som administrerende direktør og Dr. Carsten Metelmann som internasjonal salgsdirektør. Denne etableringen involverer nært samarbeid på stedet med søsterselskapet Rittal som har vært aktive på det japanske markedet i løpet av de siste 25 årene med systemløsninger for kontrollskap.

Japan har ett av verdens største markeder for programvare- og produksjonsindustrien. Eplan planlegger å delta mer intensivt innenfor den raske utviklingen av programvarebasert ingeniørarbeid og de kan samtidig tilby sin ekspertise innenfor globalisering. I løpet av fjoråret inkluderte Mitsubishi Electric Eplan inn i sitt eF@ctory Alliance partnerprogram.

Ved begynnelsen av juni startet det nye datterselskapet Eplan Software & Services (Pty) Ltd. i Sør-Afrika under lederskapet til administrerende direktør Johan Reyneke. Kontoret ble etablert i Edenvale nær Johannesburg og er derfor også Rittals nabo. Herifra vil Eplan Platform bli markedsført med ingeniørprogram for elektrisk og væskekraft, kontrollkabinett og design av ledningsnett. Gradvis vil tjenester som opplæring og konsulentarbeid bli etablerte og salgsteamet vil bli utvidet.

Frem til opprettelsen av det nye datterselskapet ble Eplan representert i Sør-Afrika i ti år av en samarbeidspartner og de var i stand til å kontinuerlig utvide sine kommersielle suksess. Fremfor alt tilbyr bilindustrien et stort potensiale.

Nok et datterselskap blir opprettet i Tyrkia. I begynnelsen av juli 2014 vil Eplan Yazılım ved Yazılım Hizmetleri A.S. sette i gang i Istanbul. Under lederskapet av administrerende direktør Özgür Emekli vil teamet direkte og omfattende betjene sektorene innenfor maskinkonstruksjon, anleggskonstruksjon og bilindustrien. 

Tyrkia kan tilby et vekstpotensial på grunn av det omfattende forretningslandskapet. Løsningsleverandøren forventer stort potensiale, ikke kun ifra de klassiske markeder, slik som maskinkonstruksjon, anleggskonstruksjon og bilindustrien, men også fra sektorer slik som tungindustri og kontrollkabinettutvikling.

I tillegg til samarbeidet med Rittal skyves strategien som kalles «Rittal - The system» fremover på det internasjonale markedet. Videre fremmes også de globale samarbeidene med ledende leverandører slik som Phoenix Contact og Festo også i disse landene.

For ytterligere informasjon se: www.eplan.no

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.