
Involverer nært samarbeid på stedet med søsterselskapet Rittal
Eplan med datterselskaper i Japan, Sør-Afrika og Tyrkia
Eplan, med 700 ansatte, går fremover med utvidelser i løpet av 30-års jubileet: nye datterselskap er etablert i Japan og Sør-Afrika.
Kunder i Tyrkia vil også snart kunne dra fordel av en lokal tilstedeværelse av CAE-spesialistene. Frem til nå har de tre landene blitt støttet av samarbeidspartnere.
Ved inngangen av året ble Eplan Software & Services K.K. grunnlagt med hovedkvarter i Tokyo. Etableringen av bransjen går fremover med Shinya Nito som administrerende direktør og Dr. Carsten Metelmann som internasjonal salgsdirektør. Denne etableringen involverer nært samarbeid på stedet med søsterselskapet Rittal som har vært aktive på det japanske markedet i løpet av de siste 25 årene med systemløsninger for kontrollskap.
Japan har ett av verdens største markeder for programvare- og produksjonsindustrien. Eplan planlegger å delta mer intensivt innenfor den raske utviklingen av programvarebasert ingeniørarbeid og de kan samtidig tilby sin ekspertise innenfor globalisering. I løpet av fjoråret inkluderte Mitsubishi Electric Eplan inn i sitt eF@ctory Alliance partnerprogram.
Ved begynnelsen av juni startet det nye datterselskapet Eplan Software & Services (Pty) Ltd. i Sør-Afrika under lederskapet til administrerende direktør Johan Reyneke. Kontoret ble etablert i Edenvale nær Johannesburg og er derfor også Rittals nabo. Herifra vil Eplan Platform bli markedsført med ingeniørprogram for elektrisk og væskekraft, kontrollkabinett og design av ledningsnett. Gradvis vil tjenester som opplæring og konsulentarbeid bli etablerte og salgsteamet vil bli utvidet.
Frem til opprettelsen av det nye datterselskapet ble Eplan representert i Sør-Afrika i ti år av en samarbeidspartner og de var i stand til å kontinuerlig utvide sine kommersielle suksess. Fremfor alt tilbyr bilindustrien et stort potensiale.
Nok et datterselskap blir opprettet i Tyrkia. I begynnelsen av juli 2014 vil Eplan Yazılım ved Yazılım Hizmetleri A.S. sette i gang i Istanbul. Under lederskapet av administrerende direktør Özgür Emekli vil teamet direkte og omfattende betjene sektorene innenfor maskinkonstruksjon, anleggskonstruksjon og bilindustrien.
Tyrkia kan tilby et vekstpotensial på grunn av det omfattende forretningslandskapet. Løsningsleverandøren forventer stort potensiale, ikke kun ifra de klassiske markeder, slik som maskinkonstruksjon, anleggskonstruksjon og bilindustrien, men også fra sektorer slik som tungindustri og kontrollkabinettutvikling.
I tillegg til samarbeidet med Rittal skyves strategien som kalles «Rittal - The system» fremover på det internasjonale markedet. Videre fremmes også de globale samarbeidene med ledende leverandører slik som Phoenix Contact og Festo også i disse landene.
For ytterligere informasjon se: www.eplan.no
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.