Pepperl iolinkencoder3 crop

Fordelaktig å kunne benytte samme programvare for parameterisering

Enkel tilpassing med parameterisering

Absoluttenkodere med IO-Link fra Pepperl+Fuchs er høykvalitets enkodere med magnetisk funksjonsprinsipp. Det integrerte IO Link-grensesnittet tilbyr en optimal tilpasning til forskjellige applikasjoner gjennom parameterisering, samt prosessdataoverføring og tilstandsovervåking.

Fordelene med å benytte IO-link til å kommunisere med en enkoder er mange. Fra den enkle tilkoblingen, hvor det benyttes standard kabling mellom IO-link master og enkoder, til parameteriseringsverktøyet (PACTware) som også benyttes på alle andre enheter med IO-link. For kunder som også benytter IO-link på andre komponenter, så er det også veldig fordelaktig å kunne benytte samme programvare for parameterisering. En annen stor fordel er at enkoderen kommer med programmerbar oppløsning, som igjen forenkler reservedelsbehovet. Dette gjelder både for inkrementelle og abolutte encodere.  

Utover posisjons-, retnings-, og diagnosedata fra enkoderen, så kan man også hente ut annen tilleggsinformasjon slik som blant annet temperatur og vibrasjon.

Når anlegget er satt i drift, så kan man aktivisere autoparameterisering. Denne funksjonen ligger i IO-link masteren og lagrer parametersettet til tilkoblet utstyr. Dette betyr at dersom man skifter ut enkoderen med en annen enkoder (samme type, men ikke nødvendigvis ny) så lastes det lagrede parametersettet ned med en gang. For drift- og vedlikeholdspersonell, så muliggjør dette utskifting av komponenter på en veldig enkel måte.

Link til les mer: https://www.pepperl-fuchs.com/norway/no/41839.htm

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.