Pepperl iolinkencoder3 crop

Fordelaktig å kunne benytte samme programvare for parameterisering

Enkel tilpassing med parameterisering

Absoluttenkodere med IO-Link fra Pepperl+Fuchs er høykvalitets enkodere med magnetisk funksjonsprinsipp. Det integrerte IO Link-grensesnittet tilbyr en optimal tilpasning til forskjellige applikasjoner gjennom parameterisering, samt prosessdataoverføring og tilstandsovervåking.

Fordelene med å benytte IO-link til å kommunisere med en enkoder er mange. Fra den enkle tilkoblingen, hvor det benyttes standard kabling mellom IO-link master og enkoder, til parameteriseringsverktøyet (PACTware) som også benyttes på alle andre enheter med IO-link. For kunder som også benytter IO-link på andre komponenter, så er det også veldig fordelaktig å kunne benytte samme programvare for parameterisering. En annen stor fordel er at enkoderen kommer med programmerbar oppløsning, som igjen forenkler reservedelsbehovet. Dette gjelder både for inkrementelle og abolutte encodere.  

Utover posisjons-, retnings-, og diagnosedata fra enkoderen, så kan man også hente ut annen tilleggsinformasjon slik som blant annet temperatur og vibrasjon.

Når anlegget er satt i drift, så kan man aktivisere autoparameterisering. Denne funksjonen ligger i IO-link masteren og lagrer parametersettet til tilkoblet utstyr. Dette betyr at dersom man skifter ut enkoderen med en annen enkoder (samme type, men ikke nødvendigvis ny) så lastes det lagrede parametersettet ned med en gang. For drift- og vedlikeholdspersonell, så muliggjør dette utskifting av komponenter på en veldig enkel måte.

Link til les mer: https://www.pepperl-fuchs.com/norway/no/41839.htm

rigol_auglit crop

Auglit AS utvider med Rigol Technologies

Auglit AS og Rigol Technologies har inngått en avtale om salg og distribusjon av Rigol test og måleinstrument.

les mer...
NORD-DuoDrive crop

To blir til en

Gir en betydelig reduksjon i den totale eierkostnaden (TCO)

Nye DuoDrive er girenhet og motor i ett. Med IE5+-synkronmotoren setter NORD DRIVESYSTEMS nye standarder med tanke på energieffektivitet i drivsystemer til næringsmiddelindustri og intralogistikk. NORD har nå optimalisert systemytelsen ved å integrere denne høytytende IE5+-motoren i et ettrinns tannhjulsgir.

les mer...
PEFU_APL_Keyvisual_Lines@2x crop

Ethernet-APL oppfyller prosessindustriens krav

Uten effektiv infrastruktur får man lite nytte av dagens smarte transmittere

I prosessanlegg rundt om i verden finner man i dag nesten utelukkende såkalte smarte instrumenter. Men kun en begrenset del av den informasjonen som disse generer hentes ut og brukes. De dataene som hentes inn brukes nesten uten unntak for prosesstyring.

les mer...
AMNYTT 02 2021 kolasj crop

AMNYTT 02 2021 er publisert

På vei inn den fjerde industriell revolusjon

På vei inn den fjerde industriell revolusjon er en viktig lærdom at vi må evne å planlegge for det ukjente. Teknologiutviklingen er nå så rask at nye muligheter utvikles samtidig som industrien prøver å ta i bruk løsninger som ble lansert for kort tid siden. 

les mer...