Pepperl io-link converter crop

Signalet omformes til 16 bits digitalt signal som overføres som IO-link signal

Enkel tilkobling av analoge sensorer og aktuatorer til IO-Link-nettverk

Nye IO-Link Analog-omformere fra Pepperl+Fuchs gjør det mulig å integrere analoge sensorer og aktuatorer i IO-Link-applikasjoner. Ettersom flere og flere moderniserer eksisterende anlegg til digitale plattformer som IO-Link, oppstår behovet for å integrere eksisterende produkter på denne plattformen.

I mange applikasjoner er det fortsatt en del analoge sensorer og aktuatorer med 4-20mA eller 0-10Vdc signaler i bruk. I mange tilfeller er det ikke mulig eller regningssvarende å erstatte disse med tilsvarende produkter med IO-Link grensesnitt. Med den nye IO-Link til analog-omformeren kan disse analoge produktene enkelt tilkobles et IO-Link-system. Det analoge målesignalet omformes til et 16 bits digitalt signal som overføres videre som et standard IO-Link-telegram.

Omformeren har M12 pluggtilkobling i begge ender og plasseres i serie mellom det aktuelle analoge instrumentet og IO-Link-masteren. IO-Link-masteren forsyner omformeren med nødvendig effekt til å drive både denne og det analoge instrumentet.

Målesignalet omformes til et digitalt signal med 16 bits oppløsning.

Det finnes omformere for både analoge inn- og utgangssignaler. Begge kan parameteriseres til det aktuelle analoge signalet, enten 0/4-20mA eller -10..10Vdc/0..10Vdc.

M12 pluggtilkobling, IP67 og temperaturområde -30 ... 70°C gjør disse produktene velegnet for industrielle applikasjoner.

Elteco nye crop

Personalnytt fra Elteco

Fra venstre; Inge Fuglset, Kristin Kraby Skjøldt og Vibeke Lundsholt Bjerke

Som alle andre firmaer og privatpersoner har vi i Elteco vært igjennom to svært spesielle år i 2020 og 2021. Koronapandemien har preget hele samfunnet. Den har gjort at vi har måttet ta mange grep og få til kreative løsninger for å etterkomme smittevernregler, samtidig som bedriften skal drives mest mulig normalt. 

 

les mer...
Vard_Bilde crop

Tett samarbeid for utvikling av helautomatisk fôringssystem

Phoenix Contact, Maritech Systems og Vard Aqua Sunndal AS har samarbeidet i utviklingen av Vard Aqua sin nye generasjon fôringssystemer, med blant annet helautomatiske fôringsroboter og fôringsautomater. Vard Aqua har levert velkjente fôringsprodukter siden 1985, men har nå tatt den nye generasjonen til et nytt nivå hva gjelder automatisering.

Phoenix Contact har levert komponenter samt vært med på utviklingen av HMI-løsningen for enkel oversikt av anlegget.

les mer...
Goodtech Bekas crop

Bergen Elektrokompetanse AS overtar Goodtech sitt tavleverksted på Os

Viderefører de gode tradisjonene tavlevirksomheten har bygget opp

Goodtech har signert en avtale med Bergen Elektrokompetanse AS (BEKAS) om å overta tavlevirksomhet på Os fra 31.1.2022. Transaksjonen er i tråd med selskapets strategiske handlingsplan, hvor selskapet skal fokusere og styrke Goodtech innen kjernevirksomheten robotikk, automasjon og digitalisering.

les mer...
AVEVA_photo_Control-Room_crop

Wonderware Scandinavia bytter navn til AVEVA Select Scandinavia

Vil øke verdien AVEVA Select Scandinavia gir til sine kunder

Samtidig utvides samarbeide med AVEVA. Etter 20 år under navnet Wonderware Scandinavia, starter nå et nytt kapittel som AVEVA Select Scandinavia. Alliansen med AVEVA er nok en bekreftelse på selskapenes solide og langvarige samarbeid. Som AVEVA Select-partner kan Wonderware Scandinavia levere hele AVEVAs produktportefølje av ledende industrielle programvareløsninger for økt bærekraft og lønnsomhet. 

les mer...