EH_optical_analysis crop

Begge selskapene kan skilte med en lang historie med innovasjon

Endress+Hauser samler sammen analyseekspertise

Datterselskapene SpectraSensors og Kaiser Optical Systems fusjonerer og blir Endress+Hauser Optical Analysis. Fra 1. januar 2022 er Endress+Hauser-datterselskapene SpectraSensors, Inc. og Kaiser Optical Systems, Inc. slått sammen til et nytt selskap: Endress+Hauser Optical Analysis, Inc. 

Ved å konsolidere sin ekspertise innen laserbasert måleteknologi styrker konsernet sitt fokus på laboratorie- og prosessanalyse og posisjonerer seg for å gi kundene enda bedre støtte til analyseoppgaver i fremtiden.

Endress+Hauser har lagt et strategisk fokus på prosess- og laboratorieanalyse i årevis. Selskapet støtter kunder fra produkt- og prosessutvikling til produksjon, og det leverer avanserte analyser og kvalitetsmålinger til prosesstekniske bruksområder. Suksess i kjernemarkedene bekrefter denne tilnærmingen, og konsernet genererer nesten en fjerdedel av salget gjennom analyseteknologi.

Konsolidering under én paraply

For å samle konsernets ekspertise innen laserbaserte måleprinsipper og skape grunnlag for bærekraftig vekst, fusjonerte SpectraSensors og Kaiser Optical Systems under det nye navnet Endress+Hauser Optical Analysis 1. januar 2022. Begge selskapene kan skilte med en lang historie med innovasjon og tilby markedsledende produktlinjer for optisk analyse.

Med oppkjøpet av disse to amerikanske selskapene i 2012 og 2013 brakte Endress+Hauser innovative teknologier om bord i konsernet. Konsernet styrket sin posisjon innen gassanalyse med TDLAS-teknologi ("tunable diode laser absorption spectroscopy" – laserabsorpsjonsspektroskopi med justerbar diode) fra SpectraSensors. Kaiser Optical Systems, verdensledende innen Raman-spektroskopi, bringer ekspertise innen faststoff-, væske- og gassanalyse for en rekke bruksområder, inklusive vaksineproduksjon.

Tilbud fra laboratorium til prosess

"Vi ønsker å videreutvikle og utvikle vår portefølje for laboratorie- og prosessanalyse. Sammen med Endress+Hauser Liquid Analysis og datterselskapet Analytik Jena utgjør Endress+Hauser Optical Analysis et viktig element i vårt konserns analysestrategi," sier dr. Manfred Jagiella, som er ansvarlig for analysevirksomheten i Endress+Hauser hovedstyre.

"Våre kunder forventer seg brukervennlige, robuste måleinstrumenter som passer til bruksområdene deres", sier administrerende direktør John Schnake, som leder den nye enheten. Med laserbaserte måleteknologier tilbyr Endress+Hauser en integrert produktportefølje for analyse som bistår industrikunder med alt fra produkt- og prosessutvikling til kvalitetskontroll og produksjon.

Hovedkvarter i Ann Arbor i Michigan

Endress+Hauser Optical Analysis har hovedkvarter i Ann Arbor i Michigan, hvor de spektroskopiske Raman-instrumentene også utvikles og produseres. TDLAS-instrumenteringen skal fremdeles produseres i Rancho Cucamonga i California. Det nye selskapet, på rundt 200 ansatte, skal fremdeles være et heleid datterselskap under

 

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...