
Begge selskapene kan skilte med en lang historie med innovasjon
Endress+Hauser samler sammen analyseekspertise
Datterselskapene SpectraSensors og Kaiser Optical Systems fusjonerer og blir Endress+Hauser Optical Analysis. Fra 1. januar 2022 er Endress+Hauser-datterselskapene SpectraSensors, Inc. og Kaiser Optical Systems, Inc. slått sammen til et nytt selskap: Endress+Hauser Optical Analysis, Inc.
Ved å konsolidere sin ekspertise innen laserbasert måleteknologi styrker konsernet sitt fokus på laboratorie- og prosessanalyse og posisjonerer seg for å gi kundene enda bedre støtte til analyseoppgaver i fremtiden.
Endress+Hauser har lagt et strategisk fokus på prosess- og laboratorieanalyse i årevis. Selskapet støtter kunder fra produkt- og prosessutvikling til produksjon, og det leverer avanserte analyser og kvalitetsmålinger til prosesstekniske bruksområder. Suksess i kjernemarkedene bekrefter denne tilnærmingen, og konsernet genererer nesten en fjerdedel av salget gjennom analyseteknologi.
Konsolidering under én paraply
For å samle konsernets ekspertise innen laserbaserte måleprinsipper og skape grunnlag for bærekraftig vekst, fusjonerte SpectraSensors og Kaiser Optical Systems under det nye navnet Endress+Hauser Optical Analysis 1. januar 2022. Begge selskapene kan skilte med en lang historie med innovasjon og tilby markedsledende produktlinjer for optisk analyse.
Med oppkjøpet av disse to amerikanske selskapene i 2012 og 2013 brakte Endress+Hauser innovative teknologier om bord i konsernet. Konsernet styrket sin posisjon innen gassanalyse med TDLAS-teknologi ("tunable diode laser absorption spectroscopy" – laserabsorpsjonsspektroskopi med justerbar diode) fra SpectraSensors. Kaiser Optical Systems, verdensledende innen Raman-spektroskopi, bringer ekspertise innen faststoff-, væske- og gassanalyse for en rekke bruksområder, inklusive vaksineproduksjon.
Tilbud fra laboratorium til prosess
"Vi ønsker å videreutvikle og utvikle vår portefølje for laboratorie- og prosessanalyse. Sammen med Endress+Hauser Liquid Analysis og datterselskapet Analytik Jena utgjør Endress+Hauser Optical Analysis et viktig element i vårt konserns analysestrategi," sier dr. Manfred Jagiella, som er ansvarlig for analysevirksomheten i Endress+Hauser hovedstyre.
"Våre kunder forventer seg brukervennlige, robuste måleinstrumenter som passer til bruksområdene deres", sier administrerende direktør John Schnake, som leder den nye enheten. Med laserbaserte måleteknologier tilbyr Endress+Hauser en integrert produktportefølje for analyse som bistår industrikunder med alt fra produkt- og prosessutvikling til kvalitetskontroll og produksjon.
Hovedkvarter i Ann Arbor i Michigan
Endress+Hauser Optical Analysis har hovedkvarter i Ann Arbor i Michigan, hvor de spektroskopiske Raman-instrumentene også utvikles og produseres. TDLAS-instrumenteringen skal fremdeles produseres i Rancho Cucamonga i California. Det nye selskapet, på rundt 200 ansatte, skal fremdeles være et heleid datterselskap under
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.