Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

Designet til serien 327C har en balansert seteventilkonstruksjon som tillater høy strømning ved minimale effektnivåer, noe som gjør den ideell for bruk i kraftverk, raffinerier og kjemiske prosessanlegg.

Slike anlegg kan ha hundrevis, eller tusenvis, av ventiler installert på tvers av prosesser og systemer. Bare én feilet ventil kan forstyrre kritisk gass- og væskestrømning, påvirke prosesseringskvalitet og tvinge ikke-planlagt nedetid og ekstra vedlikehold.

ASCO-serien 327C har funksjoner som kombinerer pålitelighet og holdbarhet for å øke driftseffektiviteten og forbedre prosessikkerheten. Ventilen har en unik, tolags, dynamisk forseglingsteknologi som gir lav friksjon og ypperlig motstand mot statisk friksjon, som bidrar til å sikre pålitelig ventildrift i miljøer med temperaturer fra –60 til 90 grader Celsius. I tillegg er ventilen SIL 3-klassifisert (sikkerhetsintegritetsnivå) og viser et høyt nivå av driftsintegritet og svært lav risiko for svikt over ventilens anslåtte levetid.

«Anlegg som kraftverk og raffinerier har krevende gass- og væskeleveringsprosesser for høy strømning og trenger ventiler som er effektive, pålitelige og enkle å vedlikeholde over tusenvis av driftstimer», sier Anne Sophie Kedad, Director Marketing Process and Sustainability hos Emerson. «ASCO-serien 327C magnetventil leverer den pålitelige ytelsen disse anleggene krever, og bidrar til å forbedre driftseffektiviteten ved å minimere unødvendige vedlikeholdsturer og forlenge intervallene mellom belastningstester.»

ASCO-serien 327C ventil kan bidra til å effektivisere forsyningskjeder og forenkle spesifikasjonskompleksiteter for globale industribrukere ved å levere én, globalt godkjent løsning for bruksområdene for magnetventil for høy strømning. Ventilen tilbyr også en unik elektrisk testtilkobling for å minimere ferdigstillingstid i felten og forhindre fuktinntrengning i lagring.

For mer informasjon gå til https://www.emerson.com/en-us/catalog/solenoid-valves/asco-327c.

DF crop

Verdens største anlegg

Verdens største varmepumpeanlegg med ammoniakk er bygget ved Drammensfjorden. Ammoniakk er effektivt medium for varmepumpe, men gir en del driftstekniske utfordringer. En av utfordringene er arbeidstrykket, som er på 53 bar. Den andre utfordringen er utnyttelsesgraden, som for hovedpumpene er designet for driftebelastning på 50 prosent. Drammen Fjernvarme drifter med 90 prosent utnyttelse av kompressoren.

Havvind crop

Veikart til økt lønnsomhet i havvindsektoren: Ny rapport fra BCG og PEAK Wind

Optimalisering av drifts- og vedlikeholdspraksiser innen havvind kan forbedre både den operasjonalle ytelsen og lønnsomheten, skriver Boston Consulting Group og PEAK Wind i en fersk analyse. Rapporten understreker den kritiske rollen som drift og vedlikehold (operations and maintenance; O&M) har når havvindparker går fra å være supplementære grønne energikilder til primære energileverandører.

AuticBACnet crop

Autic System AS Lanserer – PiiGAB BACnet for PI900

Med BACnet i PiiGAB 900 Gateway konverteres dine måleverdier fra HAN, wM-bus, M-bus og Modbus til BACnet-objekter automatisk.

Goodtech Hauge crop

God resultatutvikling for Goodtech

Goodtech fortsetter året med sterk vekst i ordrebok og god utvikling i EBITDA mot samme kvartal i 2023. Q2 2024 endte med en omsetning på 192 MNOK, EBITDA på 9,2 MNOK (4,8%) og en ordrereserve på 431 MNOK. Industriens behov for økt effektivitet og bedre styringsinformasjon gjenspeiles i Goodtech sin ordrereserve, der prosjektene i porteføljen i stor grad er prosjekter for nordiske industriselskaper som arbeider med å øke egen produksjon, til lavere enhetskostnad.