Eaton PowerXL DG1-1 crop

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

Eaton har dermed en integrert familie med automasjons- og driftskomponenter som kan kommunisere via PROFINET – fra den intelligente kablingsløsningen SmartWire-DT, NZM-effektbryterne og berøringspanelene i XV-serien, til PowerXL-produktfamilien.  

 

Med dette kan man skape et stabilt, sikkert og beskyttet nettverk for en rekke automasjons- og kontrollprosesser, og åpner for både horisontal og vertikal kommunikasjon fra produksjon til konsernledelse. 

 

PROFINET-kommunikasjonsgrensesnittet finnes for alle PowerXL-enhetene: fra den frekvenskontrollerte hurtigstarter DE1, den kompakte DC1 og DM1Pro til DA1 og DG1 frekvensomformer for mer krevende situasjoner. Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres via PROFINET med de integrerte kommunikasjonsgrensesnittene. 

Rapid Link 5 omformere er også tilgjengelig med et integrert PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. I tillegg til det doble portgrensesnittet, er PROFINET-modellene utstyrt med en inngang for en ekstern 24 V forsyningsspenning. Alternativt kan strømforsyningen også implementeres via enhetens 400 V forsyningsspenning. Alle systemfunksjoner og diagnosedata i Rapid Link 5 kan utføres eller leveres via PROFINET. 

PROFINET-kommunikasjonsstandarden åpner for rask dataoverføring for industrielle IT-prosesser via ethernetkobling, og kombinerer sanntidsegenskaper med TCP-/IP-kontakt. For eksempel kan du få direkte tilgang til enhetsdata fra hvor som helst i verden, og dermed legge til rette for en bedre vedlikeholdsprosedyre og detaljert diagnostikk. Standardisert trådløs teknologi kan også integreres uten å begrense funksjonaliteten på noen som helst måte. 

PROFINET er den ledende standarden innen industriell ethernet. Den etablerte teknologien støttes av mange produsenter, og sørger dermed for langsiktig tilgjengelighet og investeringssikkerhet. Grunnet stor åpenhet og enkel integrering i Industry 4.0-systemer, hjelper PROFINET også maskin- og systemintegratorer med å gjøre seg klare for den digitale overgangen. 

I tillegg til PROFINET-kommunikasjonsgrensesnittene, har Eatons PowerXL-frekvensomformere også det standardiserte PROFIdrive-grensesnittet. Denne applikasjonsorienterte profilen, som oppfyller kravene i IEC 61800-7, inneholder standardiserte PROFIBUS- og PROFINET-spesifikasjoner (syntaks og semantikk) for kommunikasjon mellom frekvensomformere og automasjonssystemer. Dette sørger for kommunikasjon på tvers av systemene, uten behov for dyre programvareendringer. 

 

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...