eaton-pkz-and-dil-with-push-in-terminals-crop

Leggee til nye enheter med push-in-klemmer

Eaton utvider utvalget av motorvernbrytere og kontaktorer

Eaton utvider porteføljen innen motorvernbrytere, motorstartere og kontaktorer ved å lansere flere varianter med push-in-teknologi. Dermed skrus produktiviteten opp flere hakk.

Energistyringsselskapet Eaton utvider utvalget av motorvernbrytere og kontaktorer ved å legge til nye enheter med push-in-klemmer. Motorvernbryterne PKZM0 og PKE opptil 32 A og DILM- og DILA-kontaktorer opptil 38 A finnes nå med push-in-teknologi. Med Push-in-teknologi halveres tiden det tar å koble opp, sammenlignet med konvensjonelle skruklemmer der skrutrekkeren må fram.

I tillegg til mindre manuell skruing og lavere tidsforbruk er push-in-teknologien fordelaktig for feillokalisering. Push-in-klemmer er sikre og vedlikeholdsfrie, selv under krevende miljøforhold og vibrasjoner. Push-in-teknologien er også ideell for automatisert eller robotisert montasje av kabler, og er en teknologi for framtiden.

De nye push-in-enhetene gir maskinprodusenter og systemintegratorer flere fordeler:

  • Med samme bredde og høydemål som skru- og fjærspenningsklemme-versjoner, kan overgangen til push-in-teknologien skje ved neste vedlikehold, uten endringer i kontrollskapet.
  • De nye motorvernbryterne kommer med samme godkjenninger og sertifiseringer som enhetene med skruklemmer, blant annet UL Type E.
  • I tillegg finnes det en PKZM motorvernbryter-variant som har skruklemmer på forsyningssiden, mens på outputsiden mot motoren finnes det push-in-klemmer. Dette gjør det enkelt og kostnadseffektivt å koble flere motorvernsbrytere til en eksisterende samleskinne (3-fas-applikasjoner).

Eaton har også MSC-motorstarterkombinasjoner, som består av PKZM0 og DILM i en enhet, med push-in-klemmer. Disse reduserer monterings- og kablingskostnadene ytterligere.

I tillegg omfatter Eatons portefølje PLS, SmartWire-DT intelligent kommunikasjonssystem, pilotenhetene til RMQ-serien, easyE4-kontroll-releer, effektbrytere, flerfunksjonelle elektroniske motorstartere og frekvensomformere. Eaton har dermed et omfattende utvalg av automasjonsløsninger basert på denne bekvemme tilkoblingsteknologien.

PKZM0 og DILM-kontaktorer med push-in-teknologi er allerede lansert på markedet. MSC lanseres i andre halvår av 2022 og PKE tidlig i 2023.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...