
Gir betydelig reduksjon av klimautslipp fra skipsfart og offshorevirksomhet
DNV GL har gitt typegodkjenning til Siemens batterier
Siemens batteriløsning er typegodkjent i henhold til DNV GLs regler fra januar 2018 som stiller strengere krav for å håndtere såkalt «single battery thermal runaway». Batteriløsning BlueVault er utviklet for skip og offshoreinstallasjoner.
Batterier gir betydelig reduksjon av klimautslipp fra skipsfart og offshorevirksomhet. Siemens batteriløsning er allerede i drift i passasjerferger, offshore-, havbruks- og fiskefartøy og har vist sitt potensiale for å sette en ny standard for miljøvennlige fremdriftsløsninger til havs. BlueVault omfatter Siemens egenproduserte batterimoduler som er et vannavkjølt system, med kapasitet opp til 1kvDC og egnet for alle systemspenninger opptil 690 Vac.
Stort markedspotensial
«DNV GLs typegodkjenning bekrefter sikkerheten, pålitelighet og levetid for vår batteriløsning. Vår ambisjon er å sette en bransjestandard for sikre energilagringsløsninger for marine og offshoremarkedet. Vi ser et stort potensiale i disse markedene for å sikre reduserte utslipp og driftsmessige og økonomiske gevinster for våre kunder,» sier Torstein Sole-Gärtner.
Siemens batteriløsning er typegodkjent i henhold til DNV GLs regler fra januar 2018 som stiller strengere krav for å håndtere såkalt «single battery thermal runaway». Typegodkjenning gir kunder og brukere trygghet for at batteriløsningen møter definerte regelverks- og bransjekrav til sikkerhet, regularitet og levetid.
Siemens har vært en pioner i utvikling av elektriske og automatiserte løsninger for hel-elektriske og hybridferger. Siemens energilagringsløsninger er allerede tatt i bruk på fartøyer i områder fra Australia til Norge.
Batteriløsningen er også testet og godkjent i henhold til normen UN38.3 som åpner for forenklet transport av batteriene. I februar 2018 mottok Siemens godkjenning fra Sjøfartsdirektoratet som bekrefter sikkerhet ved løsningens konstruksjon og kontrollsystem.
Om Siemens
Siemens er en global aktør som utvikler høyteknologiske og innovative løsninger for industri, energi, byer og helse. Selskapet er verdens største leverandør av bærekraftige og miljøvennlige løsninger, over har i snart 170 år satt tydelige spor i utvikling av nye teknologiløsninger for hele verden. Med 360.000 medarbeidere i mer enn 190 land jobber selskapet med å løse fremtidens utfordringer gjennom elektrifisering, automatisering og digitalisering.Den norske virksomheten har cirka 2000 medarbeidere fordelt på 17 lokasjoner og omsetter for over 5 milliarder kroner. Det norske hovedkontoret, som er et av Norges mest energieffektive bygg, ligger i Oslo.
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.