Bilproduksjon crop

Flere ledende produsenter tilbyr IO-Link løsninger

Detekter og måle med IO-Link

IO-Link forenkler installasjon av testsystem hos underleverandør til bilindustrien. Denne industrien setter høye krav til kvalitet og produktivitet. Og underleverandørenes kvalitetskrav kan ikke være mindre strenge.

Flere ledende produsenter tilbyr IO-Link løsninger. Vi kan nevne Pepperl+Fuchs, Balluff (forhandles av Primatec AS) og Siemens. Drøye 100 produsenter er medlem i IO-Link Consortium. Mange av disse produsentene er tilstede på det norske markedet. Tilgangen på et bredt spekter av produsenter sikrer brukerne gode løsninger.

Et praktisk eksempel

Firmaet Brose of Coburg produserer mekatroniske komponenter til bilindustrien. Selskapet er underleverandør til omlag 80 bilmerker og leverer 30 forskjellige mekatroniske systemer.

Blant annet produserer de systemer for låsing av dører og heving av vinduer. Det er utviklet et testsystem basert på RFID teknologi og IO-Link kommunikasjon. Leverandøren i denne testløsningen er Balluff. Ved hjelp av IO-Link, kan systemene monteres raskt og enkelt uten tidkrevende kabling. Løsningen gir mange diagnostiske muligheter.

BIS-M RFID-systemet er egnet for mange oppgaver i moderne produksjonsanlegg. Løsningen kan lese og skrive data. Dette gir mange muligheter for sporing av data i produksjonsprosesser. Denne fleksibiliteten er viktig når produktene har ulike størrelser og utforming. - Balluff RFID system er kompakt, robust og enkel å integrere. En fordel er at vi kan konfigurere det selv og tilpasse det fleksibelt til våre behov. Takket være IO-Link-teknologi, som er raskt og enkelt å installere, får vi hurtig tilpasset testsystemet produksjonsprosessene våre. Mange av komponenter er kjent teknologi, understreker Alexander Gran.

Fleksibelt

Ved hjelp av det intelligent kommunikasjonsgrensesnitt IO-Link har, blir alle måleverdier og status rapportering raskt og enkelt tilgjengelig via en M12-hurtigkoblinger, standard sensorkabler, og en IO-Link-master. IO-Link har et universelt anvendelig I / O-grensesnitt i bussystemer som er kompatibel med alle kjente feltbusser. Som en digital og toveis punkt-til-punkt-forbindelse, danner IO-Link en høyytelse kommunikasjonskanal ned til aktuatoren og sensornivå. - Vi har jobbet tett med og stolt på Balluff i mange år. Sammen utforsker vi flere mulige bruksområder for IO-Link for å gjøre våre produksjonsprosesser mer effektive og våre produkter mer konkurransedyktige, oppsummerer Alexander Gran.

Ytterligere informasjon om IO-Link finnes i dette White Paperet. I siste utgave av AMNYTT Magazine har vi også en artikkel om IO-Link

Jan Eirik Schiøtz

Oppdag Industri 4.0 med intelligente Drives

I dag er frekvensomformere mer enn bare kraftprosessorer. Frekvensomformere kan fungere som sensorer og datainnsamling, som behandler, lagrer og analyserer data, og er derfor viktige elementer i moderne automasjonssystemer.

les mer...
KUKA rask crop

Roboter. Det er en for hver jobb, hvordan velge riktige den riktige

Roboter kommer nå i mange størrelser og konfigurasjoner, med to til syv akser. De kan gjøre enkelt eller komplisert arbeid, til og med kirurgi. For både fabrikk og prosessautomatisering, det er en som passer omtrent alle applikasjoner eller budsjett – hvor som helst kan produktiviteten forbedres ved å automatisere bevegelse av verktøy eller nyttelast, eller utføre produksjon oppgaver bedre eller raskere.

les mer...
How Industry is Using Cloud crop

Hvordan utnytter industrien nye data teknologier

Sammenligning av 2021-undersøkelsesdata om industriell sky-, edge- og fog-databehandling med en lignende 2019-undersøkelse viser hvordan pandemien forandrer industriens bruk av disse teknologiene.

les mer...
Whitepaper - How to Specify a Corrosion or Erosion Monitoring Sy

Hvordan spesifisere et korrosjons- eller erosjonsovervåking system

Online korrosjons- og erosjonsovervåkingssystemer er raskt i ferd med å bli industriens vanligste praksis innen olje og gass for å overvåke strukturer. De riktig overvåkingssystem vil levere kvaliteten og frekvensen av integritet målinger i sanntid til arbeidsplassen til de som trenger informasjonen for å operere anlegget mest mulig optimalt.

les mer...