Beckhoff_Sales-development crop

Automatiseringsteknologi opplever et kraftig oppsving i alle bransjer

Det mest vellykkede forretningsåret i selskapets historie

Til tross for store utfordringer underveis, var regnskapsåret 2021 en suksess for Beckhoff Automation. For første gang i selskapets nesten 42 år lange historie har automatiseringsteknologispesialisten med base i Vern, Tyskland solgt for over én milliard euro. Selskapet økte salget til 1,182 milliarder euro.

– salget overstiger 1 milliard euro for første gang

– selskapet fortsetter på en kurs med dynamisk vekst

– utfordringer på grunn av mangel på komponenter og pandemien

– MX-System revolusjonerer automatiseringsbransjen

Med et totalt, globalt resultat på 1,182 milliarder euro, økte selskapet salget med ca. 28 % sammenlignet med 2020. «Dette er et fantastisk resultat som vi er utrolig stolte av», rapporterer en storfornøyd Hans Beckhoff, som eier selskapet som registrerte en et høyere nivå av innkommende bestillinger enn noen gang før. «Vi kunne absolutt ha sett enda høyere vekst i fjor, men mangelen på komponenter sammen med våre egne kapasitetsbegrensninger har holdt oss tilbake på noen områder», sier Hans Beckhoff om den spente situasjonen på mange områder av bransjen.

Svært positiv økonomisk utvikling i Tyskland, Europa og over hele verden

For det tyske markedet oppnådde Beckhoff en salgsøkning på ca. 27 %, mens antallet innkommende bestillinger ble mer enn doblet. Selskapet registrerte også lignende trender i mange andre land hvor det selger produktene sine. «Med ett eller to unntak oppnådde vi en betydelig gevinst i 2021 i neste alle landene hvor vi har en egen salgsavdeling – ofte i et tosifret prosentområde», oppsummerer eieren. Han forklarer videre: «Våre to største datterselskaper (i Kina og USA) rapporterte også tosifret vekst.» Som i Tyskland, var bestillinger som kom fra utlandet som oftest betydelig høyere enn faktisk salgsvekst.

Automatiseringsteknologi opplever for tiden et kraftig oppsving i alle bransjer over hele verden, men forespørselen overskrider produksjonskapasiteten til leverandørene, som har blitt ytterligere svekket av effektene av den globale pandemien. For Beckhoff er dette spesielt tydelig i mangelen på halvledere og andre elektroniske komponenter. «Denne flaskehalsen vil mest sannsynlig fortsette i 2022», spår Hans Beckhoff, og legger til: «Ikke desto mindre må vi forberede oss til bedre tilgjengelighet på råmaterialer slik at vi kan oppfylle kundenes bestillinger så raskt som mulig. Dette er grunnen til at vi arbeider utrøttelig for å utvide og optimere hele selskapet vårt - fra administrasjon og utvikling og hele veien til produksjonen.»

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...