Beckhoff_Sales-development crop

Automatiseringsteknologi opplever et kraftig oppsving i alle bransjer

Det mest vellykkede forretningsåret i selskapets historie

Til tross for store utfordringer underveis, var regnskapsåret 2021 en suksess for Beckhoff Automation. For første gang i selskapets nesten 42 år lange historie har automatiseringsteknologispesialisten med base i Vern, Tyskland solgt for over én milliard euro. Selskapet økte salget til 1,182 milliarder euro.

– salget overstiger 1 milliard euro for første gang

– selskapet fortsetter på en kurs med dynamisk vekst

– utfordringer på grunn av mangel på komponenter og pandemien

– MX-System revolusjonerer automatiseringsbransjen

Med et totalt, globalt resultat på 1,182 milliarder euro, økte selskapet salget med ca. 28 % sammenlignet med 2020. «Dette er et fantastisk resultat som vi er utrolig stolte av», rapporterer en storfornøyd Hans Beckhoff, som eier selskapet som registrerte en et høyere nivå av innkommende bestillinger enn noen gang før. «Vi kunne absolutt ha sett enda høyere vekst i fjor, men mangelen på komponenter sammen med våre egne kapasitetsbegrensninger har holdt oss tilbake på noen områder», sier Hans Beckhoff om den spente situasjonen på mange områder av bransjen.

Svært positiv økonomisk utvikling i Tyskland, Europa og over hele verden

For det tyske markedet oppnådde Beckhoff en salgsøkning på ca. 27 %, mens antallet innkommende bestillinger ble mer enn doblet. Selskapet registrerte også lignende trender i mange andre land hvor det selger produktene sine. «Med ett eller to unntak oppnådde vi en betydelig gevinst i 2021 i neste alle landene hvor vi har en egen salgsavdeling – ofte i et tosifret prosentområde», oppsummerer eieren. Han forklarer videre: «Våre to største datterselskaper (i Kina og USA) rapporterte også tosifret vekst.» Som i Tyskland, var bestillinger som kom fra utlandet som oftest betydelig høyere enn faktisk salgsvekst.

Automatiseringsteknologi opplever for tiden et kraftig oppsving i alle bransjer over hele verden, men forespørselen overskrider produksjonskapasiteten til leverandørene, som har blitt ytterligere svekket av effektene av den globale pandemien. For Beckhoff er dette spesielt tydelig i mangelen på halvledere og andre elektroniske komponenter. «Denne flaskehalsen vil mest sannsynlig fortsette i 2022», spår Hans Beckhoff, og legger til: «Ikke desto mindre må vi forberede oss til bedre tilgjengelighet på råmaterialer slik at vi kan oppfylle kundenes bestillinger så raskt som mulig. Dette er grunnen til at vi arbeider utrøttelig for å utvide og optimere hele selskapet vårt - fra administrasjon og utvikling og hele veien til produksjonen.»

AMNYTT 03 2022 kolasj crop

AMNYTT 03 2022 er publisert

Fremtidens samfunn krever kompetente borgere. Det gjelder en rekke yrker som lærere, helsepersonell og ikke minst teknologer. Vi må hele tiden minne samfunnet på behovet for at vi i Norge har nok teknologer. Skal de politiske målsettinger om et grønt skifte nås, som er nødvendig, er en av de aller viktigste forutsetninger for å lykkes å utdanne nok teknisk personell.

les mer...
Oktober 2021Eaton

Eaton lanserer vedlikeholdsfrie HLR-halvlederreleer

Møter høye krav til både levetid og koblingshastighet

Eatons nye HLR-halvlederreleer er kompakte, lydløse og veldig nøyaktige, men først og fremst vedlikeholdsfrie og driftssikre. Eaton utvider sin produktportefølje innen elektriske koblingsløsninger med et nytt produkt som heter HLR-halvlederreleer.

les mer...
Smart 3 crop

Smart Industri er fylt opp

Utstillingen har nå nådd målet med å ha en vekst på 30 %

Messe arrangøren, Maskingrossisternes Forening, opplyser at påmeldingen til årets messe er bedre enn forventet. Det ble planlagt med en vekst på 30 prosent fra forrige arrangement om var i 2019. I skrivende stund er økningen på 40 prosent. Prosjektleder Bente Austad opplyser at det kun er få ledige plasser igjen.

les mer...
Radar Andøya crop

Radarovervåkning av steinsprang på Andøya

Ti av ti testballer som ble sluppet ut fra toppen av fjellet,

Cautus Geo har etablert radarovervåkning av steinsprang på Andøya. – Vi gjennomfører et pilotprosjekt. Det ser positivt ut, sier geolog Sølve Utstøl Pettersen i Nordland fylkeskommune. Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.

les mer...