
Sikrer maksimal energieffektivitet og minimalt med støy.
Bosch Rexroths hydrauliske pumpestyring (VT HPCn), et nytt medlem i Sytronix-familien
Det nye medlemmet av Bosch Rexroths Sytronix-familie gjorde sin debut på Offshore Technology Conference, OTC, i Houston, Texas i mai i år. VT-HPCn er et styresystem for flow-control og trykk for pumper med variabelt fortrengningsvolum.
«n»-funksjonen innebærer en forbedring i forhold til standard HPC, ved at den sikrer maksimal energieffektivitet og minimalt med støy. Siden VT-HPC kan integreres i enhver struktur ved hjelp av et Multi-Ethernet-grensesnitt, er systemet også ideelt til Industri 4.0-formål.
Hydraulikkpumper til industriformål drives av induksjonsmotorer, som enten er direkte koblet til strømnettet eller utstyrt med kraftelektronikk som gir dem variabel hastighet. Siden det er VT-HPC som sørger for at pumpen kontrollerer strømningsmengden og kontrollerer trykket som kreves til formålet, gir det god mening også å la den sørge for at induksjonsmotoren roterer i optimal hastighet. Denne hastighetsstyringen muliggjøres av «n»-funksjonen, som gir et referansenivå for optimal hastighet for regulerbare drivsystemer til drift av hydraulikkpumper med variabelt fortrengningsvolum.
Fordelene med dette er et betydelig redusert kraftbehov, lengre levetid på pumpen og redusert støy.
Viktige fordeler med VT-HPC-systemet:
- Enkelt: Alle planleggingsoppgaver kan gjennomføres i ett og samme verktøy (IndraWorks).
- Raskt: Enklere oppstart, bedre dynamikk.
- Åpent: Sercos- og Multi-Ethernet-forbindelse til eksisterende styringsarkitektur, enkel diagnose; rask service takket være Ethernet-basert TCP/IP-servicegrensesnitt.
- Fleksibelt: Funksjonalitet og kommunikasjon kan enkelt skaleres i programvaren.
- Skalerbart: Kan brukes til HS5-styrte pumper fra 40 til 1000 cm3/omdr.
Hvis du vil vite mer om VT-HPCn, treffer du oss på ONS i Stavanger 27.-30.august. Kom innom stand 2675, og få førstehånds informasjon om VT-HPC. Opplev fremtidens hydrauliske pumpestyring. Sammenslåingen av høydynamisk hydraulikkontroll og elektrisk drivekontroll.
Som en av verdens ledelende leverandører av drive og control-teknologi, sikrer Bosch Rexroth effektiv, kraftfull og sikker bevegelse av maskiner og systemer i alle størrelser. Bedriften besitter global applikasjonserfaring innen markedssegmentene Mobile Applications, Machinery Applications and Engineering og Factory Automation. Med sine intelligente komponenter og skreddersydde systemløsninger og tjenester, skaper Bosch Rexroth miljøet som trengs for fullstendig koblede applikasjoner. Bosch Rexroth tilbyr sine kunder hydraulikk, elektrisk drive og control-teknologi, girteknologi og lineær- og montasjeteknologi, inklusive programvare og grensesnitt mot Internet of Things. Med tilstedeværelse i mer enn 80 land, genererte i overkant av 30 500 medarbeidere en omsetning på 5,5 milliarder euro i 2017.
For mer informasjon, se www.boschrexroth.no
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.