Peter korrigert crop

Frittstående leverandør, og kan utvikle løsninger mot alle kontrollsystemer

Blir en sterk organisasjon

1. mars ble det offentlig gjort at Schneider Electric overtok 60 prosent av eierdelen i AVEVA, som er et stort internasjonalt engineeringsselskap innen industriell programvare. Da var det klart at alle aktuelle konkurransemyndigheter hadde godkjent oppkjøpet. 

Programvaredelen av Schneider Electric, som Wonderware og Citect, blir nå en del av det nye AVEVA. På verdensbasis vil det nye selskapet ha om lag 5 000 medarbeidere.

Nå får vår virksomhet en global ledelse, forteller Peter Karlsson til AMNYTT. Han er General Manager for Schneider Electric Software Scandinavia. AVEVA er et eget foretak, med hovedkontor i England. Den nye organisasjonen i Norge for nærmere 70 ansatte. Det er betydelig mer enn de personene som har hatt ansvar for Wonderware i Norge.

Wonderware og Citect er sterke merkevare navn innen HMI og SCADA. AVEVA har omfattende virksomhet innen engineering og simulering. I Norge er det offshore rettet virksomhet som har vært mest fremtredende for AVEVA, i Sverige er det marin virksomhet som har dominert.

Det er for tidlig å si hvorledes ledelsesstrukturen i Skandinavia vil bli. Foreløpig er vi ikke endret noe på organisasjonen. I første omgang skal alle formaliteter og finansielle systemer på plass. Senere i år vil nok vi få på plass de organisatoriske endringene, mener Karlsson

Mer komplett tilbud

Når vi nå får pakketert produkter, løsninger og tjenester i det nye firmaet, vil vi komme styrket ur, mener Karlsson. Programvarene fra Schneider og enegineeringsløsningene fra AVEVA er komplementære og passer godt inn i Eco Struxure konseptet til Schneider. AVEVAs løsninger blir et tredje og øverste lag i Schneider Electrics produktportefølje. Men i utgangspunktet blir jo AVEVA en frittstående leverandør, og kan utvikle løsninger mot alle aktuelle kontroll- og MES systemer.

Kan hjelpe til med den digitale transformasjon

Wonderware feiret sitt 30 års jubileum i fjor. Programvare delen av AVEVA vil fortsette som tidligere, med samme kjernevirksomhet, forteller Karlsson. I den nye organisasjonen vil partnerstrategien bli forsterket. Wonderware og Citect er kjent for å ah åpne løsninger, som kan enkelt kan kombineres med andre systemer. Denne styrken vil vi beholde. For å forenkle sluttbrukerens hverdag er vår strategi at HMI/SCADA løsninger skal få felles grafisk grensesnitt. Da spiller det ingen rolle hvilke leverandører eller systemer som et foretak har installert.

Karlsson mener det nye selskapet er godt rigget for å kunne hjelpe bedriftene i overgangen til den digitale hverdag. Digitaliseringen gir bedriftene store muligheter. Men det er også store fallgruver. Men bedriften må starte overgangen til digitalisering i dag. det er ikke behov for å revolusjonere alle systemer i bedriften, sier Karlsson. Det viktigste er å starte prosessen, og skaffe seg kunnskap og erfaring.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.