AMNYTT 05 2022 kolasj crop

AMNYTT 05 2022 er publisert

Norsk industri går bra. De aller fleste av AMNYTTs kontakter melder om positive resultater i 2020, 2021, og også så langt i år. Men usikkerheten er stor. Internasjonalt er det en klar trend i å ta produksjon hjem, eller benytte underleverandører som geografisk er på samme kontinent. Problemene med lange og usikre leveringskjeder gir nå utslag i bedriftenes leveringsdyktighet og økonomisk resultat.

I denne utgaven kan du blant annet lese om:

  • Med finjusterte gripearmer, maskinsyn og kunstig intelligens i batterigjenvinningens navn
  • Elbil- og batteriproduksjon med økt kraft og ytelse
  • Åpne protokoller gir innsikt i prosessene

og mye mer interessant fagstoff.

Last ned 05 2022 her

Johan Castberg FPSO anchored

Johan Castberg-feltet forsinket

Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.

Emerson Tescom_BRW crop

Ny Emerson Flushing Ring

TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.

Slangerobot crop

Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon

Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket»  er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.

Sounder USV

Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte

De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.