AMNYTT 02 2022 er publisert
Norsk industri ha svært gode muligheter til å bli ledende i det grønne skifte. Mange initiativer er tatt for å produsere batterier, med energi som er produsert uten at det blir frigjort CO2. Utdanningssystemet bør innrettes slik at vi får utdannet nok teknologer. Det er ikke politisk akseptabelt i dag å si at høyere utdanning skal dimensjoneres etter samfunnets behov. Men i enkelte kretser erkjennes det at klimaproblemene krever omfattende endringer i våre handlingsmønstre.
Denne erkjennelsen bør også omfatte dimensjoneringen av utdannelse. Vi trenger flere teknologer.
Næringsminister Jan Christian Vestre sa for kort tid siden, under LO/HNOs hydrogen seminar; - Vi må gå fra ord til handling.
Godt sagt hvis det følges opp.
Her er noen av sakene vi presenterewr:
- Sensorikk og notdesign gir høyere overlevelsesrate i merdene
- Roboter og mennesker samarbeider om takkeproduksjon
- Det er mye innovativ kraft hos oss
Northern Lights-anlegget klart for mottak av CO2
Verdens første anlegg for transport og lagring av CO2 på tvers av landegrenser er ferdigstilt og klart for mottak og lagring. Torsdag 26. september foreokr energiminister Terje Aasland den offisielle åpningen av Northern Lights-anlegget for CO2-transport og lagring i Øygarden, nær Bergen. Northern Lights-anlegget er et prosjektsamarbeid (JV) mellom Equinor, Shell og TotalEnergies.
Process Partner lanserer flere produktnyheter
Process Partner har gleden av å kunngjøre lanseringen av Fuji Electrics nyeste transmitter-serie, FCX-AIV, og et nytt digitalt manometer fra Crystal Engineering på årets ONS messe i Stavanger.
Veikart til økt lønnsomhet i havvindsektoren: Ny rapport fra BCG og PEAK Wind
Optimalisering av drifts- og vedlikeholdspraksiser innen havvind kan forbedre både den operasjonalle ytelsen og lønnsomheten, skriver Boston Consulting Group og PEAK Wind i en fersk analyse. Rapporten understreker den kritiske rollen som drift og vedlikehold (operations and maintenance; O&M) har når havvindparker går fra å være supplementære grønne energikilder til primære energileverandører.
GoliatVIND - gode samarbeidsrelasjoner ga rekordrask levering av havbunnsundersøkelse
Takket være gode relasjoner med Akvaplan-niva og andre underleverandører så fikk GoliatVIND mobilisert til gjennomføring av havbunnundersøkelse på rekordtid. Som et avgjørende steg mot å sikre godkjenning av konsekvensutredningen for demonstrasjonsprosjektet for flytende havvind utenfor Hammerfest, fullførte GoliatVIND en havbunnsundersøkelse i rekordfart. Dette ble muliggjort på grunn av det gode samarbeidet innen norsk leverandørindustri.