Kolasj 01 2022 crop

AMNYTT 01 2022 er publisert

Kraftprisene har fått de fleste til å interessere seg for hvorledes elektrisk kraft blir utnyttet her til lands. Mange er nok enig i at det norske vannkraftsystemet er ett samfunnsgode vi har nytt godt av her til lands. I det siste halve året har spørsmålstillingen dreid seg mer mot hvem i samfunnet som nytter godt av dette gode. Økonomisk er det ingen tvil om at det er kraftprodusentene, og derved indirekte en rekke kommuner og staten.

Ofte argumenterer sentrale politikere med at utenlandskabler sikrer krafttilgang her i landet. Dette argumentet har de nok fått servert av selskaper som har muligheten til å eksportere elektrisk kraft. Hvis man ser på statistikk for import og eksport av elektrisk kraft fra 2010 til 2020 er det kun to år med større import enn eksport. Størst avvik var det i 2020 med 7 550 GWh importert elektrisk kraft. I 2019 var importoverskuddet på 44 GWh, for null å egen. De de øvrige årene i denne tiårs perioden lå eksportoverskuddet på 10 000 til 15 000 GWh. Disse tallene tyder vel på at behovet for 17 utenlandskabler for å sikre nok kraft til landet ikke er til stede noen særlig grad.

Hva med kraft til det grønne skiftet. I denne utgaven er det mange forskejllige temaer vi behandler. 

Dette er noen av sakene:

  • Selvgående robot effektiviserer fôring
  • Kompetanse og erfaring
  • Automatisk ladesystem
  • Norges smarteste industribedrift

Last ned siste utgave av AMNYTT her.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...