Schneider Aqua crop

Satte pris på å kunne diskutere faglige spørsmål ansikt til ansikt

Alle spør etter automatiseringsløsninger

Oppdrettsnæringen har gått gjennom en sterk industrialisering de seneste årene. Denne trenden er svært tydelig på fagmessen Aqua Nor 21, som arrangeres denne uken i Trondheim. Teknologien som nå tas i bruk for å sikre god velferd, høy kvalitet og effektiv produksjon er blant leverandørenes fremste teknologiske løsninger.

AMNYTT fikk samme tilbakemeldinger fra ledende kontroll og instrumenteringsleverandører; de besøkende spør etter våre mest avanserte løsninger. Det mest interessante er at vi får god respons når vi presenterer våre løsninger. Bransjen har helt tydelig hevet sin kompetanse på moderne automatisering og IIoT løsninger. Fler og fler operatører utnytter nå fleksibiliteten skybaserte løsninger gir.

Produksjonseffektive løsninger

JFKnudtzen med Rockwell Automation fulle produktportefølje, Schneider Electric med EcoStruxure, Phoenix Contact og Wago fortalte alle at fikk gode tilbakemeldinger på sine systemer. Både Schneider Electric og Phoenix Contact vise løsninger som er utviklet med partnere som har god kompetanse innen oppdrett.

JFK Aqua 300.jpg

Med økt instrumentering er målsettingen å redusere råvareforbruket, sikre at fisken unngår sykdom slik at de er så friske som overhode mulig, og effektivisere hele produksjonslinjen.

Tormatic presenterte sin Aqua TROLL 600 som er en skalerbar multiparameter sonde med pluggbare smartsensorer. Dagens løsning kan ha fire sensorer og om kort tid kommer en variant som har mulighet til seks forskjellige sonder. Det er nærmere 20 forskjellige fysiske og kjemiske egenskaper som kan måles. Det er parametere som hjelper oppdretteren å sikre god helse på fisken. Weidmüller har etablert eget kontor i Norge, for å forsterke markedsføringen. De registrerte stor interesse for løsninger for datainnsamling og -lagring, og skyløsninger. Selskapet har også egen PLS og IPC løsninger.

Det var helt tydelig at all, både utstillere og besøkende, satte pris på å kunne diskutere faglige spørsmål ansikt til ansikt. Messen var litt mindre en tradisjonelt. Noe av årsaken er nok at mange utenlandske utstillere holdt seg hjemme på grunn av komplikasjoner med å overholde smitteverntiltak under reisen. På selve messeområdet ble nok smitteverntiltak glemt. Selv med mange personer med teknisk bakgrunn, ble det glemt hvor lang en meter er.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener.