Schneider Aqua crop

Satte pris på å kunne diskutere faglige spørsmål ansikt til ansikt

Alle spør etter automatiseringsløsninger

Oppdrettsnæringen har gått gjennom en sterk industrialisering de seneste årene. Denne trenden er svært tydelig på fagmessen Aqua Nor 21, som arrangeres denne uken i Trondheim. Teknologien som nå tas i bruk for å sikre god velferd, høy kvalitet og effektiv produksjon er blant leverandørenes fremste teknologiske løsninger.

AMNYTT fikk samme tilbakemeldinger fra ledende kontroll og instrumenteringsleverandører; de besøkende spør etter våre mest avanserte løsninger. Det mest interessante er at vi får god respons når vi presenterer våre løsninger. Bransjen har helt tydelig hevet sin kompetanse på moderne automatisering og IIoT løsninger. Fler og fler operatører utnytter nå fleksibiliteten skybaserte løsninger gir.

Produksjonseffektive løsninger

JFKnudtzen med Rockwell Automation fulle produktportefølje, Schneider Electric med EcoStruxure, Phoenix Contact og Wago fortalte alle at fikk gode tilbakemeldinger på sine systemer. Både Schneider Electric og Phoenix Contact vise løsninger som er utviklet med partnere som har god kompetanse innen oppdrett.

JFK Aqua 300.jpg

Med økt instrumentering er målsettingen å redusere råvareforbruket, sikre at fisken unngår sykdom slik at de er så friske som overhode mulig, og effektivisere hele produksjonslinjen.

Tormatic presenterte sin Aqua TROLL 600 som er en skalerbar multiparameter sonde med pluggbare smartsensorer. Dagens løsning kan ha fire sensorer og om kort tid kommer en variant som har mulighet til seks forskjellige sonder. Det er nærmere 20 forskjellige fysiske og kjemiske egenskaper som kan måles. Det er parametere som hjelper oppdretteren å sikre god helse på fisken. Weidmüller har etablert eget kontor i Norge, for å forsterke markedsføringen. De registrerte stor interesse for løsninger for datainnsamling og -lagring, og skyløsninger. Selskapet har også egen PLS og IPC løsninger.

Det var helt tydelig at all, både utstillere og besøkende, satte pris på å kunne diskutere faglige spørsmål ansikt til ansikt. Messen var litt mindre en tradisjonelt. Noe av årsaken er nok at mange utenlandske utstillere holdt seg hjemme på grunn av komplikasjoner med å overholde smitteverntiltak under reisen. På selve messeområdet ble nok smitteverntiltak glemt. Selv med mange personer med teknisk bakgrunn, ble det glemt hvor lang en meter er.

Omron ATC Barcelona1 crop

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

les mer...
FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

les mer...
Trend cyber sikkerhet crop

Opplever at virksomheten går på akkord med cybersikkerhet

Går på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering

Fersk rapport fra Trend Micro avdekker et alarmerende behov for å diskutere forretningsrisiko så raskt som mulig. 15. november la IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, frem en rapport basert på ny forskning. I rapporten kommer det frem at hele 9 av 10 IT-beslutningstagere hevder at virksomheten deres er villig til å gå på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering, økt produktivitet eller andre mål. 

les mer...
Næringsminister MIL crop

Imponert over industrisamarbeid i Agder

MIL fungerer som en arena for samskaping og utvikling

– Dette var veldig nyttig for meg. Her er det mye å følge opp videre, sier den nye næringsministeren Jan Christian Vestre etter et innholdsfylt besøk på Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved UiA. Vestre, som representerer Arbeiderpartiet, har som mål å besøke hundre bedrifter før jul.

les mer...