UR e-Series Family_9

Game changer innen palletering

ACT Logimark lanserer automatiserende robotløsninger med Cobot

ACT Logimark AS har inngått systemintegratoravtale med Norsk Cobot Senter (NCS). Avtalen med Norsk Cobot Senter, etablerer ACT Logimark som forhandler og leverandør av løsninger basert på bruk av coboter. Cobot er samarbeidende roboter som er utviklet og produsert av Universal Robots (UR) i Odense, Danmark.

ACT har også tidligere hatt automatisering av blant annet merking og palletering på leveringsprogrammet, gjennom datterselskapet ACT Robotics som fusjonerte med ACT Logimark i 2009.

Daglig leder i ACT Logimark, Morten Mathiesen, sier han i noen tid har vurdert å benytte denne type roboter i forbindelse med blant annet merking med etikett og merking med laser. Ved bruk av coboter vil vi kunne løse ulike oppgaver forbundet med automatsikring som vi tidligere ikke har kunnet håndtere.

Daglig leder i Norsk Cobot Senter, Kjell Sæther, setter pris på å ha signert inn ACT Logimark som leverandør, «Som en mann med lang fartstid som prosjektleder og selger inn mot prosessindustrien, kjenner jeg ACT Logimark godt. Deres leveranser, produktspekter og menneskelig drive og nysgjerrighet var årsaken til at vi ønsket å jobbe sammen med ACT Logimark med distribusjon av Cobot i Norge.»

Trygg, fleksibel og brukervennlig

ACT Logimark kan nå levere trygge, fleksible og brukervennlige samarbeidende roboter til små og store bedrifter i alle bransjer. Coboten automatiserer og forenkler gjentagende og monotone prosesser som i dag ofte blir utført av mennesker. Det er flere fordeler med å sette inn en Cobot, den ansatte som tidligere utførte slik type arbeid, kan gå over til mer inspirerende og utfordrende oppgaver, og det kan bidra til verdiskapning i bedriften ved å redusere feil og å øke produktivitet og kontinuitet.

Etikettering

ACT Logimark har i 30 år levert merkeløsninger til det norske markedet. De har en erfaring og kunnskap om hva som er viktig for den enkelte bedrift, bransje og avdeling som er ganske unik. Den erfaringen tar de nå med seg inn i arbeidet med å utvikle automatiske og plassbesparende etiketteringsløsninger som kombinerer deres utviklingsressurser innen elektronikk, mekanikk og software med roboten Cobot og robuste industrielle etikettprintere fra kjente leverandører.

Game changer innen palletering

Til bedrifter som i dag har manuell palletering, kanskje fra alternerende bånd, vil ACT Logimark om kort tid presentere en game changer. Mathiesen vil ikke si så mye om denne løsningen på nåværende tidspunkt, men kan røpe at ‘palleteringsløsningen vil spare den «riktige» bedriften for mye tid og ressurser, det er en løsning som er så fleksibel at kanskje nye anskaffelsesmodeller blir aktuelle.’. Hva han mener med det siste, ber han om å få komme tilbake til når lanseringen er et faktum.

Hva er en kollaborativ robot?

En Cobot er en svært fleksibel og lettbetjent robot som kan stå usikret i arbeidsmiljøet på fabrikken eller lageret, HMS-hensyn er ivaretatt ved at robotarmen stopper hvis den møter motstand, den er kollaborativ/ samarbeidende med omgivelsene.

Coboten kan passe for enhver bedrift som har gjentagende og monotone oppgaver som for eksempel stabling av esker, flytting og plassering av elementer. Den arbeider med høy nøyaktighet og yteevne, og kan senke kostnadene og dermed skape et konkurransefortrinn i markedet.

Om ACT Logimark AS

ACT Logimark AS er en del av ACT Gruppen. ACT Gruppen leverer innovative løsninger for merking, sporing og kontroll av produkter, emballasje og lastbærere til industrien i Skandinavia. Selskapet er en av Norges eldste leverandører av blekkstråleskrivere, og har eget ACT Servicesenter som installerer og utfører service i hele landet, i tillegg til hos kunder i Sverige og Danmark. Vi tilbyr et bredt spekter av løsninger og maskiner knyttet til merking, sporing, kontroll og software, og leverer til nær sagt alle bransjer, og har blant annet Moelven Industrier, Lilleborg, flere Orkla Foods-selskaper, Fiskars og Hexagon Ragasco på kundelista. 

Cobot imperitek crop

Etablerer norsk robot senter

Målsettingen er å etablere et felles forum for robotselskaper

All statistikk viser at norsk industri er på bunnen i Norden når det gjelder å ta i bruk roboter i industrien. Sverige og Danmark er blant de ti mest robot-tette industriland i verden. Det må tas tak for å øke bruken av roboter i norsk industri. Norsk Cobot Senter har tatt et eget initiativ for å øke forståelsen og bruken av roboter i industrien.

les mer...
ABB IBM sikkerhet crop

ABB og IBM styrker datasikkerhet for industriell drift

Angrep på industri- og produksjonsanlegg økt med over 2000 prosent siden 2018

ABBs prosesskontrollsystemer kan kobles direkte til IBMs sikkerhetsplattform for å oppdage digitale trusler. ABB og IBM inngår et samarbeid fokusert på kobling av datasikkerhet og operativ teknologi (OT). Som et første resultat av dette samarbeidet har ABB utviklet en ny tjeneste, OT Security Event Monitoring Service.

les mer...
Rittal plastkapsling AX_crop

AX kapslinger: nå også klar til utendørs bruk

Tavlemontører ser fordelene allerede fra starten

Rittal har fullført AX-serien med kompakte kapslinger med sine nyutviklede plastkapslinger. Produsenten tilbyr nå det beste fra to verdener: fordelene med avansert teknologi kombinert med fordelene med et ekstremt robust materiale. AX-plastkapslingen beskytter de elektriske komponentene selv i veldig tøffe omgivelser, for eksempel utendørs.

les mer...
Norgren PH_AL_Excelon Plus crop

Excelon® Plus Serie 82 - unike luftbehandlingsenheter fra Norgren

Robust og enkel å installere

Norgren Excelon® Plus 82 er et modulært filter, regulator, smøreapparat (FRL) som er velegnet til de fleste industrielle applikasjoner. 1/4" og 3/8" ISO G samt NPT porter. Excelon® Plus 82 er utviklet med sikkerhet i høysetet og leverer høy ytelse i et kompakt og lett design. Introduksjonen av Excelon® Plus 82-serien gjør Excelon® Plus FRL-porteføljen fra Norgren komplett.

les mer...