ABB Marin integrert crop

Løsningen gir økt energieffektivitet, sikkerhet og pålitelighet

ABB tildelt banebrytende kontrakt for integrerte marineløsninger

ABB skal for første gang levere fullintegrerte kraft-, fremdrifts- og automatiseringssystem til spesialfartøy for dypvannsoperasjoner som bygges i Kina.

- Systemene for kraft, automatisering, sikkerhet og beslutningsstøtte blir stadig mer avanserte. Når de blir tett sammenkoblet og kan utveksle informasjon, er fordelene signifikante: Reduserte investeringskostnader, optimalisert vedlikehold, forbedret kontroll på kraftsystemene og økt tilgjengelighet på utstyret. Valget av ABBs integrerte løsninger for krevende prosjekter som dette vitner om solid aksept for vår produktportefølje, sier Sindre Sætre, leder for ABBs marinevirksomhet i Norge.

  ABBs løsninger kombinerer elektriske fremdriftssystem, kraftproduksjon, kraftdistribusjon og automatisering basert på ABBs velkjente 800xA styringssystem.  ABBs avanserte kraftsystem er godkjent for de mest krevende operasjoner med dynamisk posisjonering, DP3, med såkalt lukket buss. Det øker sikkerheten og reduserer drivstofforbruk, utslipp og vedlikeholdskostnader.

Løsningene skal brukes på et avansert rørleggingsfartøy med stor løftekapasitet som bygges av Wuchang Shipbuilding Industry Group Co., Ltd (WSIC) i Kina. ABB i Norge vil stå for leveransene til verftet.

Det nye fartøyet er beregnet for operasjoner på ultradype havområder og trenger maksimal nøyaktighet og tilgjengelighet. Derfor ønsker både eier og operatører økt integrasjon og enklere brukergrensesnitt for drift og vedlikehold av de ulike systemene ombord.

Fartøyet skal leveres i første kvartal 2018, og er designet for rørlegging, tunge løft og havbunnskonstruksjon i dypvannsmarkedet. Slike operasjoner krever ekstrem pålitelighet, og ved å integrere elektrisk kraft, fremdrift samt systemer for tilstands- og ytelsesovervåking, øker den totale effektiviteten, tilgjengeligheten og sikkerheten.

WSIC

WSIC ble etablert i 1934, og er et datterselskap av China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC). Det er et moderne, storskala og integrert verft for bygging av skip, offshore-konstruksjoner og forsvarsprodukter i Kina.

Verftet dekker et område på tre millioner kvadratmeter og består av 15 datterselskaper, et joint-venture selskap, to offentlige institusjoner og fire produksjonsområder. Produktporteføljen dekker et vidt spekter som militærprodukter, spesialskip med høye ytelser, stålstrukturer for bruer, energi-, heavy-duty- og offshore-utstyr samt store skip.

WSIC har bygget og levert mer enn 1000 fartøyer. De siste tiårene har verftet satset mer på bygging av spesialskip med høye ytelser, og levert mer enn 30 fartøyer for ankerhåndtering, tauing, offshore supply, standby-operasjoner, dypdykkingssupport, offshoreforskning og letevirksomhet for olje og gass.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.