Developing programmer Team Development Website design and coding

Vi er sikre på at alliansen vil levere rammeverk for sårt tiltrengte løsninger

ABB slutter seg til ny, global allianse for datasikkerhet

Operational Technology Cyber Security Alliance (OTCSA) vil utvikle retningslinjer for datasikkerhet i infrastruktur i tekniske styringssystemer, såkalt «operasjonell teknologi». ABB har sluttet seg til en ny allianse for å gi et teknisk og organisatorisk rammeverk for trygg og sikker operasjonell teknologi (OT).

Den nye alliansen tar sikte på å bygge bro over sikkerhetshull i kritisk infrastruktur og industrielle kontrollsystemer. Målet er å støtte og forbedre hverdagen til innbyggere og arbeidere i en verden i kontinuerlig utvikling.

Utvikler rammeverk

Industriselskapene Check Point Software, BlackBerry Cylance, Forescout, Fortinet, Microsoft, Mocana, NCC Group, Qualys, SCADAFence, Splunk og Wärtsilä har inngått samarbeid med ABB for å etablere OTCSA.

- Med komplett 360-graders databeskyttelse, forstår ABB viktigheten av datasikkerhet i systemer og løsninger for infrastruktur og industri, sier Satish Gannu, leder for sikkerhet i ABB og arkitektur og analyse for ABB Ability™. - Vi er sikre på at alliansen vil levere et rammeverk for sårt tiltrengte løsninger, i en tid der industrikunder lever i en verden av stadig mer sofistikerte trusler, noe som setter organisasjoner i fare for potensielt katastrofale tap.

Standard-drevet

Alliansens oppgaver er femdelt:

  • Styrke holdning til data-fysisk risiko for tekniske styringssystemer og grensesnitt mot it-systemer
  • Veiledning til brukere av tekniske styringssystemer for beskyttelse av infrastruktur basert på en risikostyring og referansearkitekturer/design som er i samsvar med forskrifter og internasjonale standarder som IEC 62443
  • Veilede leverandører av tekniske styringssystemer om systemarkitekturer, relevante grensesnitt og sikkerhetsfunksjoner
  • Støtte anskaffelse, utvikling, installasjon, drift, vedlikehold og implementering av en tryggere og sikrere kritisk infrastruktur
  • Redusere tiden for tilpasning av tryggere og sikrere kritisk infrastruktur

Datasikkerhet = forretningsrisiko

Når 60 prosent av organisasjonene som bruker industrielle styringssystemer indikerer at de opplevde en hendelse i systemene det siste året, og 97 prosent erkjenner sikkerhetsutfordringer på grunn av konvergensen mellom it og tekniske styringssystemer1, er behovet for alliansen kritisk. Dataangrep på tekniske styringssystemer og kritisk infrastruktur øker, noe som påvirker driften og representerer en forretningsrisiko på tvers av alle bransjer - fra å forstyrre produksjonsprosesser, vann og avløp og kraftsystemer til å stoppe sikkerhetssystemer. Trusler mot tekniske styringssystemer kan potensielt ha større innvirkning, i omfang og skala, enn i rene it-miljøer. Dette inkluderer tap av liv, naturskade og negativ økonomisk innvirkning.

Dekker hele livssyklusen

Til nå har det ikke vært bransjegrupper som fokuserer på å forbedre datasikkerhetsholdninger ved å tilby konkrete arkitektoniske-, implementerings- og prosessretningslinjer til brukere av tekniske styringssystemer leverandører av både slike og it-løsninger. Dette innbefatter systemer som muliggjør navigasjon i nødvendige endringer, oppgraderinger og integrasjon til utviklende bransjestandarder og forskrifter. Disse robuste sikkerhetsretningslinjene vil dekke hele livssyklusen; anskaffelse, utvikling, distribusjon, installasjon, drift, vedlikehold og avvikling, og dekke aspekter relatert til mennesker, prosess og teknologi.

OTCSA fremmer samarbeid mellom leverandører av it og tekniske styringssystemer, autoriteter innen datasikkerhet og brukere av tekniske styringssystemer fra en rekke bransjer. Medlemskapet er åpent for alle selskaper med kritisk infrastruktur eller andre tekniske styringssystemer i driften, samt selskaper som leverer løsninger innen it og styring.

For å lære mer om OTCSA eller bli medlem, besøk: www.otcsalliance.org

Operational Cyber ​​Security Alliance (OTCSA) er en gruppe av industriledende organisasjoner med fokus på å gi brukere av tekniske styringssystemer ressurser og veiledning for å styrke datasikkerheten i en verden i utvikling. OTCSA ble grunnlagt i 2019 og er den første gruppen i sitt slag som skaper en teknisk og organisatorisk ramme - hvem, hva og hvordan - for trygg og sikker driftsteknologi, typisk tekniske styringssystemer. Medlemskapet er åpent for alle brukere av slike tekniske systemer og leverandører av løsninger for dette og it. Nåværende medlemmer inkluderer ABB, Check Point Software, BlackBerry Cylance, Forescout, Fortinet, Microsoft, Mocana, NCC Group, Qualys, SCADAFence, Splunk og Wärtsilä.

 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...