PASCAL BITZ

Handlingen vil ble aktivert i sanntid gjennom Swisscoms 5G-nettverk,

ABB og Ericsson baner vei for digital omstilling av industrien

For første gang noensinne vil ABB og Ericsson sammen med Swisscom demonstrere hvor enkelt og effektivt roboter kan kontrolleres over store avstander gjennom 5G sanntidsteknologi. Under World Economic Forum (WEF) 2020 vil verdensledere se den nye teknologien bruke 5G til kommunikasjonsformål, helt uten forsinkelse.

På Kongressenteret i Davos, Sveits, vil en ABB YuMi®-samarbeidsrobot skrive en melding i en sandkasse som samtidig blir kopiert av en annen YuMi®, 1,5 km unna.

Den samtidige handlingen vil bli aktivert i sanntid gjennom Swisscoms 5G-nettverk, som er utstyrt med Ericsson-teknologi og vises på videoskjermer begge steder. Gjennom et flerårig samarbeid har ABB og Ericsson utviklet den grunnleggende teknologien som er nødvendig for å koble maskiner via et 5G mobilnett.

Bedre effektivitet og pålitelighet

- ABB vil fortsette å drive den digitale omstillingen av industrien ved å investere i utviklingen av innovative løsninger og produkter. Vårt samarbeid med Ericsson og Swisscom hjelper oss med å realisere det fulle potensialet i 5G-teknologien for industriell produksjon, sier Peter Voser, ABBs konserndirektør og styreleder.

- Trådløs 5G-teknologi gjør det enklere å koble roboter til dataskyen og maskinstyringssystemer, noe som muliggjør raskere tilgang til mer data og bedre beslutninger basert på innsikt som forbedrer effektiviteten og pålitelighet gjennom hele produksjonssyklusen. Når vi erstatter tradisjonelle kabelløsninger med 5G kan vi øke fleksibiliteten i produksjonen betydelig, forteller Sami Atiya, leder for Robotics and Discrete Automation i ABB.

- 5G teknologisamarbeid på tvers av virksomheter, myndigheter og samfunn er nøkkelen til å utvikle den digitale økonomien. Ved å oppmuntre og muliggjøre slike partnerskap, kan nye digitale muligheter realiseres som gagner globale og nasjonale økonomier og virksomheter i alle størrelser, sier Börje Ekholm, konsernsjef i Ericsson.

- Felles-demoen bruker vårt 5G-nettverk i Davos for å gi et innblikk i hvilken kapasitet og de forskjellige mulighetene 5G skaper innen produksjon og robotisering. Nå er tiden inne for å bytte til 5G, forteller Urs Schaeppi, konsernsjef i Swisscom.

Autonome maskiner og roboter

Med denne teknologien baner selskapene veien for å gi maksimal fleksibilitet for maskiner i fabrikker. Ved å benytte 5G-nettverk vil utplassering og drift av store flåter autonome maskiner og roboter bli en realitet.

En betydelig fordel ved 5G i industrimiljøer er at flere maskiner kan styres fra en sentral ressurs. Det reduserer kostnader for administrasjon og vedlikehold av både automatiseringsløsninger og IT-systemer, globalt.

ABB jobber kontinuerlig mot autonomi på tvers av kundesegmenter. Et eksempel er verdens første fjernstyrte fergetur, over Helsingfors havn, i slutten av 2018. 5G er en teknologi som vil bidra til å drive digital omstilling av næringslivet, øke produktiviteten, effektiviteten og kvaliteten i produksjon over hele verden .

 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...