unknown

Har i dag det laveste klimafotavtrykket i bransjen

Å Energi inngår langsiktig fastprisavtale med Eramet Norway

Å Energi og Eramet Norway har inngått en 10-årig kraftavtale fra 2025. Avtalen sikrer deler av kraftforbruket til industriselskapet som har smelteverk i Kvinesdal, Porsgrunn og Sauda.

– Det er viktig for oss å gi industrien levedyktige kraftavtaler, spesielt i et område av Norge som har vært utsatt for høyere kraftpriser enn normalt den siste tiden, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi. 

Vil bidra til å nå klimamålene
Kraftavtalen sikrer Eramet Norway fastpris på kraft i ti år og inkluderer 35 MW kraft i kontraktsperioden. Selskapet er en del av den norske kraftforedlende industrien med 560 ansatte fordelt på sine tre smelteverk.

Klimafotavtrykket til Eramet Norways manganlegeringer er 40% av snittet i bransjen, og fornybar energi er en svært viktig del av selskapets miljøprofil. Manganlegeringer benyttes i fremstillingen av høykvalitetsstål som er en essensiell innsatsfaktor i det grønne skiftet. Industriselskapet har en årlig omsetning på ca. 7 milliarder kroner.

–  Å Energi fortjener honnør for deres samarbeid, i en tid preget av stor usikkerhet i bransjen. Denne avtalen bidrar positivt til å sikre vårt kraftbehov og gir oss samtidig tro på at vi også i fremtiden kan oppnå vilkår som gir oss grunnlag for videre vekst og verdiskaping i en verden der bare de beste overlever. Vi har i dag det laveste klimafotavtrykket i vår bransje, og vårt mål er å være verdens første leverandør av CO2-nøytrale manganlegeringer og således bidra til at Norge når sine klimamål, sier administrerende direktør Roger A. Westgård i Eramet Norway.

Sikrer industri og lokale arbeidsplasser
Å Energi er Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker.

–  Vårt samfunnsoppdrag er å levere ren energi slik at viktige deler av samfunnet, som norsk industri, kan fungere med forutsigbarhet. Som en stor leverandør av fornybar energi ønsker vi å inngå langsiktige avtaler som bidrar til å sikre lokal industriaktivitet og arbeidsplasser, sier Syvertsen.

Om Å Energi
Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker. Årlig kraftproduksjon på rundt 11,3 TWh fra 73 vannkraftverk, samt Norges nest største nettselskap med over 320 000 nettkunder. I tillegg leverer konsernet fornybar energi og energitjenester til industri og bedrifter over hele Norden. Konsernet har 1 400 ansatte.

Om Eramet Norway
Med sine tre smelteverk i Porsgrunn, Sauda og Kvinesdal, samt en FoU-avdeling in Trondheim, er Eramet Norway AS en verdens lededende produsent av manganlegeringer til den globale stålindustrien. Selskapet har 560 ansatte, verifiserte klimamål og en årlig omsetning på om lag 7 milliarder kroner. Eramet Norway As er heleid av det franske gruve- og metallurgikonsernet Eramet, som har 9 000 ansatte på verdensbasis

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.