Nexans HVDC kabel crop

Kablene vil bli utviklet, testet og produsert på Nexans anlegg i Halden.

Verdens lengste sjøkabel med Nexans’ HVDC-kabelteknologi

Sammenkoblingen av kraftsystemene under Nordsjøen vil gjøre det mulig for Norge og Storbritannia å utveksle opptil 1400 MW med grønn energi fra og med 2021.

Statnett SF og National Grid har tildelt Nexans en kontrakt til en verdi av rundt 340 millioner euro for å levere sjøkabelen på norsk side.

Oslo, 14. juli 2015 – NSN-kabelen under Nordsjøen vil gjøre det mulig å utveksle grønn energi mellom de nordiske og britiske markedene gjennom et system som omfatter 730 km med høyspente sjøkabler (HVDC-kabler), og Nexans skal designe, produsere og installere hoveddelen på norsk side. Det 1400 MW-kabelsystemet, som består av to 525 kV kabler, skal etter planen ferdigstilles i 2021. Nexans’ kontrakt med Statnett SF og National Grid er verdsatt til 340 millioner euro.

Norge og Storbritannia planlegger å generere mer kraft fra fornybare kilder for å oppfylle begge lands nasjonale og internasjonale mål for fornybar kraftproduksjon og klimaendringer. NSN-kabelen utvikles i et samarbeid mellom Statnett og Storbritannias National Grid.

Kabelen er designet for å bidra til å øke mulighetene for utveksling av fornybar energi.
Når produksjonen av vindkraft i Storbritannia er høy, kan Norge importere kraft til en lavere pris enn i det nordiske markedet og dermed spare vann i landets vannkraftmagasiner. I perioder med lite vind i Storbritannia kan landet importere norsk vannkraft til en lavere pris og samtidig sikre kraftforsyningen.

NSN-kabelen vil gå fra Blyth i Northumberland på nordøstkysten av Storbritannia til Kvilldal i Rogaland på norsk side. HVDC-omformerstasjoner på hver side vil koble kabelen til kraftnettet på land.

Nexans er tildelt kontraktene for Lot 1 i NSN Link – den delen av kabelen som går i fjorden, samt tunneldelen og landkabelen som oppretter landforbindelse på norsk side. Med to kabelsubsystemer omfatter kontrakten design, produksjon og legging av rundt regnet 500 km med HVDC massekabler på dyp ned til 600 meter utenfor kysten av Norge. Kablene vil bli lagt av Nexans’ eget kabelleggingsfartøy, C/S Nexans Skagerrak, og gravd ned og beskyttet på havbunnen med Nexans’ Capjet-system og steindumping. Nexans skal også levere en kortere kabellengde til landforbindelsen.

Nexans' kabler kommer til å ha den samme pålitelige og veldokumenterte designet som den som ble brukt i Skagerrak 4-prosjektet, da en 140 km lang HVDC-sjøkabel ble lagt mellom Danmark og Norge. Det var også dette designet som ble valgt ut til det pågående NordLink-prosjektet som skal koble sammen de norske og tyske kraftnettene.

- Nexans er glad for å spille en viktig rolle i utbyggingen av NSN-kabelen, som vil bli verdens lengste undersjøiske strømkabel, sier Dirk Steinbrink, Nexans' Senior Executive Vice President High Voltage & Underwater Cables.

Arnaud Poupart-Lafarge, Nexans' Chief Executive Officer legger til: - Med tanke på at vi tidligere i år ble tildelt en større kontrakt for NordLink mellom Norge og Tyskland, er tildelingen av denne kontrakten en ytterligere bekreftelse på Nexans' ledende rolle innenfor HVDC-kabelteknologi i forbindelse med Europas voksende nett av undersjøiske kabelforbindelser. Vi er stolte over å kunne meddele at vi med denne nye ordren har nådd en samlet ordrereserve på 2 milliarder euro.

NSN Link-kablene vil bli utviklet, testet og produsert på Nexans' anlegg i Halden.

 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.