Schneider 850 crop

Neste generasjonen PAC - Programmable Automation Controller

Verdens første ePAC

Modicon M580, fra Schneider Electric, er en ny serie kontrollere som bruker integrert Ethernet for å oppnå et helt nytt nivå av prosesstransparens og -fleksibilitet.

Modicon M580 er en avansert automatiseringskontroller som er en nøkkelkomponent i PlantStruxure, Schneider Electrics integrerte automatiseringsarkitektur. M580 er verdens første ePAC, den neste generasjonen PAC (Programmable Automation Controller), som er fullt ut basert på Ethernet. Modicon M580 gir prosessansvarlige mulighet til å prosjektere, iverksette og drifte en prosess ved å aktivt benytte fordelene av et åpent nettverk. Resultatet er økt synlighet til prosessdata og -hendelser, forbedret informasjonstransparens og -konsistens samt stor kapasitet i håndteringen av datatrafikk.

Laget for virkelig åpne nettverk
 - Hjertet i nye Modicon M580 er en SPEAr microprocessor som integrerer et standard deterministisk Ethernet i kontrolleren. Dette brukes for all kommunikasjon, inkludert i bakplaten, sier Said Amiri, Marketing manager Industry i Schneider Electric.

- Resultatet er et høyt nivå av transparens og ytelse, uten behov for manuell konfigurering av tilkoblede enheter. SPEAr teknologien benytter Ethernet kommunikasjon til feltbuss, kontrollbus og intern bakplate-buss. Som en følge av dette, kommuniserer alle tilkoblede enheter og moduler med hverandre. Ethernet blir også automatisk brukt til alle enhter i nettverket, som eldistribusjon, lavspenningstavler og funksjoner for energistyring. Slik oppnår du et komplett og åpent system, forklarer han videre.

Resultatet er at du sømløst kan samle mange typer data og gjøre dem tilgjengelige for operatører slik at du:

  • Raskt kan stille diagnose og identifisere årsaken til hendelser
  • Får tilgang til konsistente og nøyaktige data for optimale beslutninger
  • Kan styre energiforbruket basert på sanntidsinformasjon
  • Redusere nedetid med detaljert innsyn til alarmer og hendelser.


Laget for høy ytelse og bærekraftig utvikling

Den ekstremt kraftige  600 MHz ARM 2-kjerneprosessoren er den digitale motoren inne i M580, sier Marc Lafont, markedsdirektør for Modicon M580 hos Schneider Electric.

Den leverer ekstremt god kapasitet for databehandling og kommunikasjon, hvilket gir oss muligheten til å bygge inn sikkerhetsfunksjoner og forbedret motstand mot cyberangrep.

Med integrert “Change Configuration on the Fly” behøver man ikke lenger å stoppe en prosess for å legge til et dropp eller en modul, endre arkitektur eller modifisere applikasjonen.

Oppgradering til Modicon M580 er mulig uten ekstra investering i kabling, programvareutvikling eller opplæring. 
M580 er basert på den godt testede Modicon X80-serien av I/O-moduler som har vært brukt i M340 PLS-plattformen. Samtidig utvider M580 prosesserings- og arkitekturmulighetene.

M580 tillater også bruk av Xbus-kommunikasjon som Modicon Premium. 
Det betyr at brukere, avhengig av dagens systemkrav, enkelt kan bytte mellom forskjellige kontrollerstørrelser i Modicon-serien uten å endre I/O-rack og kabling. Applikasjoner som er utviklet i Unity PRO-konfigurering, kan gjenbrukes med små justeringer.

Laget for PlantStruxure, den integrerte arkitekturen
Modicon M580 er førstevalget for PlantStruxure, den integrerte automatiseringsarkitekturen fra Schneider Electric. PlantStruxure kobler sammen telemetri, PLS/SCADA og DCS i en komplett livssyklus for å gjøre drift mer effektivt.

 

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.