NFA Johansen crop

Tilfreds styreleder Ingvild Johansen presentere årsberetning og regnskap

Veldrevet forening

NFA avholdt sitt årsmøte 28. april. Regnskapet viste pluss og alle strategiske mål var nådd. Usikkerheten i oljesektoren bekymrer noe, men overskygger ikke den positive stemningen.

Det var en tilfreds styreleder Ingvild Johansen og daglig leder Lars Anfinn Ekornsæter som kunne presentere årsberetning og regnskap med stort sett positive resultater innen alle virksomhetsområder. Antall personlige medlemmer ble redusert i 2014. Men det ble kompensert av flere bedrifts- og studentmedlemmer. En årsak til tilbakegangen i personlig medlemskap er økningen i bedrifter som melder seg inn. Da blir medlemskap konvertert.

Uroen i industrien ga en liten tilbakegang i kursomsetningen. Andre aktiviteter ble i 2014 gjennom på planlagt nivå. Ekspertpanelet, som består av seks av landets fremste eksperter innen forskjellige sektorer, har vært aktive i arbeide med strategi for perioden 2014 – 2016. Videre er det arbeidet mye med å fremme automatiseringsfaget i dagspresse og andre medier.

Det var kun to endringer i styresammensetningen, i tillegg til ny student representant. Nye styremedlemmer er Ottar Osen, Høgskolen i Ålesund og Håkon Rem, Siemens AS. Ingvild Johansen ble gjenvalgt som styreleder.

Tradisjonen tro ble det overrakt flere utmerkelser.

Professor ved NTNU, Sigurd Skogestad, er utnevnt til æresmedlem i NFA., se http://www.amnytt.no/sigurd-skogestad-aeresmedlem-i-nfa.5749894-304919.html

NFA Prisen for 2014 tildeles møbelprodusenten Ekornes.

Juryens begrunnelse:

Årets NFA pris er gitt til den norske møbelprodusenten Ekornes. Selskapet har hovedtyngden av sin produksjon i Norge og klarer å være konkurransedyktige ved å satse på automatisering ved bruk av roboter i sin produksjon.  De seks fabrikkene i Norge er langt fremme når det gjelder robotteknologi. Ved bruk av automatisering bidrar Ekornes til å opprettholde lønnsomme arbeidsplasser i høykostlandet Norge. Roboter brukes til både stål-, tre- og tekstil bearbeiding, og arbeidsprosessene for den enkelte ansatte blir bedre ved at tunge, monotone eller belastende operasjoner automatiseres. For å sikre rekruttering av operatører med automatiseringsfag, støtter Ekornes den lokale videregående skolen med en helt ny robot hvert år.

Prisen består av en kunstplakett og en pengepremie på kr. 25.000,-.

Om NFA Prisen:

Norsk Forening for Automatisering lanserte NFA Prisen i 2007.

Hensikten med prisen er å fremme faget automatisering og å intensivere arbeidet med å styrke interessen for tekniske fag. NFA ønsker å hedre den person, bedrift eller institusjon som fremmer utbredelsen av automatisering. Nominasjonen av kandidater er åpen for alle. Vinneren kåres av NFAs ekspertpanel som utgjør juryen.

Pris for beste bachelor-oppgave blir publisert på www.amytt.no i morgen

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.