Ulstein Segment_Power crop

Gledeleg å få denne kontrakten i ein vanskeleg marknad

Ulstein-kontrakt på systemleveransar

Ulstein Power & Control har vunne ein kontrakt med AVIC Weihai Shipyard Co. Ltd. på levering av kraft- og kontrollsystem til to ‘subsea rock installation’-fartøy for Jan De Nul Group.

Fartøya skal nyttast til å legge beskyttande stein over kablar og strukturar på havbotnen på djupner ned til 600 meter.

- Dette er ein viktig kontrakt for Power & Control-området, som frå før har solid erfaring innan offshoresegmentet, men som med denne kontrakten kjem inn på eit nytt segment. Dette viser at løysingane er konkurransedyktige og fleksible. Det er svært gledeleg  å få denne kontrakten i ein vanskeleg marknad,  seier konsernsjef Gunvor Ulstein i Ulstein Group. Ho legg til at Ulstein Group nyleg har levert design og løysingar til denne typen skip.

Leveransen frå Ulstein Power & Control inkluderer Power-pakka (den elektriske pakka) som inneheld generatorar, tavler, motorkontrollsenter, thrustermotorar og frekvensomformarar, automasjonssystemet ULSTEIN IAS®, DP-system og kontrollsystemet til thruster, og dessutan arbeidet med å starte opp systema.

Systemintegrasjon
Det blir stilt store krav til systemintegrasjon for å kunne sette saman og levere slike produktpakkar, og administrerande direktør Gunnar H Hide i Ulstein Power & Control kommenterer kontrakten slik:

- Løysingane og produkta i ein systempakke skal vere sikre, miljøvenlege og kostnadseffektive. Med ein felles innsats frå hovudkontoret i Noreg og selskapet vår i Kina, greidde vi å vinne kontrakten ut frå ei totalvurdering av pris, leveringstid, funksjonalitet og kvalitet på systema. Vi er svært takksame for tilliten frå AVIC Weihai Shipyard og Jan De Nul Group, seier han.

Ulstein skal levere produkta og systema i 2016. Skipa skal leverast frå verftet i 2017. Dei måler 95 meter i lengda og 22 meter i breidda.

Jan De Nul Group, med hovudsete i Luxemburg, er ein ekspert på mudring og marin anleggsverksemd, og i spesialiserte tenester til offshoreindustrien.

AVIC Weihai Shipyard Co Ltd ligg i Shandong-provinsen i Kina. Verftet vart etablert i 1951, og starta med å byggje fartøy til den internasjonale marknaden i 1998.

Ulstein Group er eit konsern med fleire maritime bedrifter med hovudvekt på skipsdesign og maritime løysingar, skipsbygging, kraft- og kontrollsystem og shippinginteresser.

 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.