Hannover trend

De store IT selskapene de tar industriell produksjon mer alvorlig enn tidligere

To viktige teknologitrender og litt til

IT møter OT er den viktigste trenden i utvikling av industriell teknologi. Nå ser vi at IT selskaper som SAP og Microsoft har en helt annen forståelse og tilnærming til samarbeid med leverandørene av produksjonstekniske løsninger som Siemens og Emerson. Her er vi ved kjernen av digitaliseringsutviklingen.

Smart, sammenkoblet og digital var de viktigste stikkordene under Hannover Messen. Digital teknologien har vært fremtredende i flere år på messen. Men nå ser vi at de store It selskapene som Microsoft, Oracle, IBM, SAP, Accenture og Fujitsu viser at de tar industriell produksjon mer alvorlig enn tidligere. For det første utnytter de partnerskap med tradisjonelle leverandører på langt bedre måte enn tidligere. Det gir IT gigantene dypere forståelse for hva kravene i produksjonsprosessene er. For det andre har kontrolleverandørenes it kunnskaper økt. Nå møtes de to bransjene på en helt annen måte enn tidligere, med større respekt og forståelse for hverandre. Resultatet er langt mer brukervennlige løsninger.

Les hele saken her

Endress Proline Teqwave MW 500 _ 4W5B crop

Inline-måler for totalt tørrstoffinnhold

Proline Teqwave MW 300/500 er den foretrukne måleren for direkte måling av totalt tørrstoff i slambehandling av avløpsvann, ved bruk av mikrobølgeprinsippet.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.