Siemens nyansettelser crop

De nye produktsjefene ; fra venstre, Lars Rønning StStenmark og Zubair Iqbal

To nye ansikter hos Digital Factory i Siemens

Som et ledd for Siemens sin satsing på Motion Control (MC), trer Lars Rønning Stenmark inn i den nye stillingen som produktsjef for MC-produkter. Berørte Siemens familienavn er SIMOTION (Motion Control), SINAMICS (Drives) og SIMOTICS (Motorer).  

Et viktig fokusområde

- En applikasjons omstillingsmuligheter, krav til dynamikk og prosjektering, samt muligheten for kundene å kjøpe alle produkter fra en leverandør er nøkkelen for å prosjektere effektivt og lykkes. Endringer innenfor etablerte teknologier, som f.eks standard drifter og hydraulikk drevet av el-motorer og forbrenningsmotorer, vil i sterkere grad møte konkurranse fra MC. Krav til energieffektivisering, dynamikk og energi regenerering er kjente elementer som kan dekkes med MC. Alle interessante og viktige fokusområder som jeg gleder meg til å være en del av, fastslår Lars om den nyopprettede stillingen.

Siden sommeren 2013 har Lars jobbet i Siemens på Customer Service, Large Drives, og går over i den nye stillingen 1 juni 2015. Lars har over 20 års erfaring med automasjon, og har tidligere jobbet med automasjon, instrumentering og tilstandsbasert vedlikehold med CMS hos Siv.ing. JF Knudtzen, Omron og Kværner vannkraft, automasjon og idriftsettelse.

Lars er utdannet Ingeniør innen mekatronikk på NKI og Sønderborg Teknikum i Danmark.

Økt tilstedeværelse for Industri PC

Zubair Iqbal trer inn i den nye stillingen som produktsjef for Industri PCer (IPC). Han vil ha ansvar for Panel PCer, kompakt PCer, Industrial Flat Panels (IFP) og Industrial Thin Clients (ITC). Dette ansvaret har tidligere vært hos Geir Kvamme, som i tillegg har ansvaret for Human Machine Interface (HMI).

- Ansvaret blir nå fordelt for å øke tilstedeværelse hos kunden. Markedet og behovet for disse produktene er stort og Siemens leverer gode produkter på tvers av bransjene, hevder Zubair.

Med utdannelse som elektroingeniør fra Høgskolen i Oslo med spesialisering innenfor automasjon, startet han i Siemens mars 2008. Zubair fikk ansvar for teknisk support på automasjonsprodukter, med hovedfokus på WinCC og Industri PCer.

- Jeg ser frem til nytt ansvar og muligheten for å utvikle min kompetanse og mine evner innenfor det samme selskapet med nye arbeidsoppgaver, sier Zubair, som startet i den nye stillingen 1 mai 2015.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

E&H Template Test

Petter Rekkebo Kalmo ansatt som Project Manager i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Petter Rekkebo Kalmo som Project Manager. Petter, som er utdannet maskiningeniør, tiltrådte den nyopprettede stillingen i februar.

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Phoenix Lars-Woldsund crop

Phoenix Contact forsterker med Salgsansvarlig Energi

Phoenix Contact har forsterket salgsavdelingen ved ansettelsen av Lars Woldsund (43) i rollen som Salgsansvarlig Energi. I rollen vil Lars ha ansvar for alt fra konvensjonell energiproduksjon, til batterilagringssystemer, vindkraft, energioverføring og distribusjon og likestrømsnett i industrien.