Switch-crop

Vår grønne og energisparende profil blir forsterket av samspillet

The Switch kjøper Wärtsiläs marine frekvensomformervirksomhet

Det finske selskapet The Switch kunngjorde i dag oppkjøpet av Wärtsiläs marine frekvens-omformervirksomhet i Norge. Kjøpet omfatter avdelingen for forskning og utvikling i Trondheim samt testsenteret og produksjonsavdelingen på Stord.

The Switch Marine Drives Norway AS, som blir det nye navnet, har produsert over 1000 frekvensomformere i megawattklassen for skip og offshoreindustrien. Virksomheten i Trondheim og på Stord har plassert seg i den internasjonale toppklassen og nå skal The Switch ta produktene ut i det internasjonale markedet.

Strategisk posisjonering for grønnere skipsfart

Formålet med oppkjøpet er å utnytte iboende synergier i de to selskapene slik at de sammen kan tilby et større produktspekter og få tilgang til et bredere internasjonalt marked.

–De avdelingene vi nå kjøper i Norge passer som hånd i hanske med vår strategi for å bli en ledende tilbyder av energieffektive og miljøvennlige løsninger til skipsfart og offshorevirksomhet, sier konsernsjef Jukka-Pekka Mäkinen i The Switch.

–The Switch har allerede en betydelig posisjon i marin virksomhet. Med frekvensomformerne fra Norge kan vi nå tilby et langt bredere produktspekter innen det vi kaller grønn og miljøvennlig skipsfart. Skipsfarten er i gang med et «grønt skifte» og vi vil være ledende i denne omstillingen. Vår grønne og energisparende profil blir forsterket av samspillet med vår eier Yaskawa, som også tilbyr konsepter og løsninger i dette markedssegmentet, sier Mäkinen.

Ansatte har store forventninger
–Etter at vi nå har produsert over 1000 frekvensomformere til bruk under røffe forhold på skip og borerigger, er vi trygge på at vi ligger i internasjonal toppklasse, sier Asbjørn Haslebakke, som leder virksomheten i Norge.

–Vi er stolte over det vi har utviklet og produsert. Nå ser vi fram til at våre produkter kan få innpass i et større globalt marked, sier Haslebakke.

Samarbeidet med Wärtsiläs fortsetter
The Switch vil fortsette å videreutvikle samarbeidet med Wärtsiläs, men produktene fra Norge vil nå også bli tilbudt til andre kunder i det voksende internasjonale markedet for grønnere og energi-effektiv skipsfart.

Det har blitt produsert over 1000 store marine frekvensomformere i megawatt-klassen i Norge. Disse har fram til i dag bare blitt brukt i Wärtsiläs løsninger for framdrift og oljeboring, og nå skal de ut i et bredere internasjonalt marked.

Et teknologieventyr i internasjonal toppklasse
Virksomheten i Trondheim og på Stord som nå selges, ble startet for 15 år siden av Aker Elektro. I begynnelsen var det en ren forsknings- og utviklingsavdeling. I 2005 ble virksomheten kjøpt av Wärtsiläs Norway AS. Det er om lag 20 ansatte i virksomheten og de aller fleste er forskere, utviklere og prosjektingeniører.

Frekvensomformerne som er utviklet og produsert i Norge spenner fra 690V lav-volts omformere på 500 kilowatt opp til 5,5 megawatt for enkeltmotorer og 10 megawatt for dobbeltinstallasjoner, samt 6 600 V høy-volts omformere fra 5 til 24 megawatt

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.