Tieto-digital-crop

Økningen i offentlig sektor skyldes at kunnskapen om skytjenester øker

Sverige slår Norge på digital modenhet

Norge forbereder seg på livet etter oljen og satser tungt på digitalisering. Likevel viser en fersk rapport fra Tieto og analysebyrået Radar at söta bror slår oss på digital modenhet. Mer enn 3/4 svenske bedrifter bruker skytjenester, mot mindre enn 2/3 i Norge.

- Det er masse å hente på bruk av skytjenester, både når det gjelder innovasjon og lavere kostnader. Nærmere halvparten av bedriftene anser skytjenester som den beste løsningen for å støtte innovasjon, dessuten har selskaper som er gode på å bruke skytjenester 34 prosent lavere IT-driftskostnader. Norske bedrifter bør følge med i timen for ikke å havne bakpå i den digitale omstillingen, sier Christian Schøyen, leder for Tieto Norge.

Heldigvis peker pilene i riktig retning. Særlig det offentliges bruk av skytjenester øker.

- Den store økningen i offentlig sektor skyldes at kunnskapen om fordelen ved skytjenester øker, samtidig som leverandørene i dag tilbyr skytjenester som er tilpasset offentlig sektors behov. Industrien øker også, men ligger fortsatt lengst bak totalt sett. Finans er fortsatt best i klassen på bruk av skytjenester, sier Schøyen.

Hovedfunn i rapporten Cloud Maturity Index:

  • Bruken av skytjenester øker dramatisk: Bruken av skytjenester har økt dramatisk i Norge de siste årene, og trenden ser ut til å fortsette i 2016. Nærmere 64 prosent av norske organisasjoner og selskaper benytter seg i dag av skytjenester, en oppgang fra 46 prosent i 2015.
  • Norge med størst vekst: Satsingen på skytjenester forventes å øke med 24 prosent i 2016. I Sverige forventes veksten å bli på 22 prosent.
  • Få bedrifter modne i bruk av skytjenester: Majoriteten av selskapene i Norge er fortsatt på et umodent eller grunnleggende nivå når det gjelder bruk av skytjenester. Bare 12 prosent regnes som modne og 24 prosent som kunnskapsrike, mens 49 prosent har grunnleggende kunnskap og 15 prosent er umodne.
  • Flere utvikler skystrategi – offentlig sektor tar innpå privat sektor: Rapporten viser tydelig at skytjenester har fått en plass på selskapenes agenda. Forskjellen i modenhet mellom ulike bransjer har blitt mindre det siste året. Offentlig sektor står for den største økningen, men både offentlig sektor og industrien har tatt et stort steg i riktig retning. Finanssektoren er fortsatt den mest modne når det kommer til bruk av skytjenester.
  • Mye å spare på å være moden i bruk av skytjenester: Med 12 prosent (10 prosent i 2015) av organisasjonene er klare for å benytte skytjenester, disse har 34 prosent (34 prosent i 2015) lavere IT-driftskostnader sammenlignet med andre organisasjoner. De har også mer enn dobbelt så stor andel av budsjett allokert til innovasjon og utvikling.

 

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon.