KM-Smøla-crop

Formålet med prosjektet er oppnå høyere driftsytelse og redusert vedlikehold

Statkraft installerer Kongsberg Digitals EmPower på Smøla

Statkraft har valgt Kongsberg Digitals EmPower for sanntids tilstandsovervåking og estimering av gjenværende levetid for kritiske komponenter på vindturbiner ved Smøla vindpark.

Formålet med prosjektet er å bruke Kongsberg EmPower til å oppnå høyere driftsytelse og redusere vedlikeholdskostnadene på Smøla. 

Statkrafts første vindpark ble åpnet på Smøla i 2002 og var Norges første store vindpark. Etter utvidelsen i 2005 ble den datidens største landbaserte vindpark i Europa.  

- Kongsberg EmPower gjør at Statkraft på en bedre måte kan utnytte de enorme mengdene med data som genereres fra vindturbinene, og gjøre dem om til verdifull sanntidsinformasjon om turbinenes ytelse og tilstand. Slik kan vi oppdage degradering på et tidlig stadium og prediktere svikt. Dette vil gi bedre planlegging av vedlikehold og redusere kostnadene og nedetid, sier Hege Skryseth, administrerende direktør i Kongsberg Digital. 

– Strategisk viktig
Installasjonen av Kongsberg EmPower ved Smøla vindpark støttes av Enova og skal gjennomføres tidlig på høsten 2016. Den nye kontrakten med Statkraft er viktig for Kongsberg Digital. 

- Denne kontrakten med Statkraft er strategisk viktig for Kongsberg Digital og for vårt fokus på området fornybar energi og kraftforsyning. Vi signerte nylig en avtale med Statoil om levering av EmPower til deres offshore vindturbin «Hywind». Ved å signere denne nye kontrakten med Statkraft tar vi et skritt i retning av å bli en viktig aktør på det europeiske markedet innen fornybar energi, med klare ambisjoner knyttet til optimalisering av ytelse og reduksjon av driftskostnader for vindparker. Prosjektet med Statkraft passer perfekt for EmPower, sier Skryseth. 

Statkraft – en viktig internasjonal aktør innen vind 
Statkraft drifter for øyeblikket vindparker på land og offshore i Norge, Sverige og Storbritannia med en total installert kapasitet på om lag 1,2 GW. Med samarbeidspartneren Fosen Vind er Statkraft i ferd med å realisere Europas største vindkraftprosjekt på land, lokalisert i Midt-Norge, bestående av seks vindparker med en samlet kapasitet på 1000 MW som ifølge planen skal settes i drift i 2020.  

- Vi er glade for å kunne ta del i dette prosjektet. Hvis vi lykkes med denne teknologien, vil den potensielt kunne øke energiproduksjonen fra Smøla vindpark og andre vindparker i fremtiden, sier Audhild Kvam, markedsdirektør i Enova. 

Kongsberg EmPower er et turbinuavhengig beslutningsstøttesystem basert på Kongsberg Gruppens brede erfaring innen automasjon og beslutningsstøttesystemer for forsvar, maritim sektor og offshore olje og gass. Kongsberg EmPower integrerer all viktig driftsinformasjon om vindparkene i porteføljen i ett enhetlig system, noe som gjør at brukeren kan ha full kontroll over produksjonen, driften og vedlikeholdsplanleggingen ved hver vindpark. 

 

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.