ABB sikkerhetsbryter 1420 crop

Forskriften krever at det skal være montert en sikkerhetsbryter

Sørg for en tryggere arbeidsplass med sikkerhetsbrytere fra ABB

ABB har i en årrekke solgt sikkerhetsbrytere gjennom merkenavnet Philip Hauge. Demas har tatt over merkenavnet og virksomheten i Bergen, men ABB fortsetter å selge de samme sikkerhetsbryterne som dere kjenner så godt til.

- Kan låses med egen hengelås
- Lang levetid
- Høy ytelse og pålitelighet
- Materialer av høy kvalitet, UV-motstandig, opptil IP65
- Kan brukes i krevende applikasjoner, og i miljøer med elektromagnetisk støy (EMC)
- Passer både for innendørs og utendørs bruk

Sikkerhetsbrytere for ethvert behov
ABBs brede utvalg av sikkerhetsbrytere tilfredsstiller våre kunders krav til kvalitet og sikkerhet. De leveres fra 16-1250 Amp, 3-, 4- og 6-polede, plast-, metall- og aluminiumskapslede, front- og sideopererte for AC- og DC-applikasjoner. Alle plastkapslede sikkerhetsbrytere produseres i kjemikaliebestandig plast (PBT) og er godt egnet for bruk i næringsmiddelindustrien. Alle brytere er i henhold til EN 60204 og er testet for AC23A. EMC sikkerhetsbrytere fås fra enkle, plastkapslede sikkerhetsbrytere som er godkjent for bruk med standard plastnipler, til avanserte store sikkerhetsbrytere tilrettelagt for tilkobling av flere kabler og hjelpekontakter.

Ekstra sikkert med egen lås og nøkkel
Alle våre sikkerhetsbrytere er selvfølgelig låsbare. Låsebøylen gjør at opptil 6 låser kan henges på en sikkerhetsbryter, dermed kan hver servicemann ha sin lås og nøkkel og det blir umulig å starte opp den delen av anlegget som er utkoblet før alle er enig om at det er trygt.

Hvorfor sikkerhetsbryter?
For å beskytte liv og helse krever forskriften/normen at det skal være montert en sikkerhetsbryter sammen med roterende maskiner. Dette eliminere berøringsfaren på den delen av anlegget som er utkoblet, det forhindrer utilsiktet innkobling av anlegget mens mekanisk/elektrisk vedlikehold pågår. Og det forhindrer at uvedkommende forårsaker inn- eller utkobling av anlegget med påfølgend fare for personskade eller driftsavbrudd.

Hvor?
Våre sikkerhetsbryterne egner seg godt til bruk i de fleste innretninger hvor det stilles krav til at disse er installert som for eksempel, sirkel- og båndsager, pumper, verktøymaskiner, prosessbånd, kverner, sentrifuger, industriovner, trebearbeidingsmaskiner, stanser, transportbånd, ventilasjonsanlegg, valser, flishuggere, slaktemaskiner, kompressorer,

Webside ABB Produktnytt: http://www.abb.no/cawp/seitp202/86289c7407f98716c12581b500476734.aspx

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.