Eplan Smart Wiring Application crop

Kraftig forenkling av kabling

Smart Wiring Application forenkler kabling i kabinett

Kabling i et kontrollskap krever mye tid og ekspertise, men Eplan gjør prosessen mye enklere: Smart Wiring Application presenteres ved Hannover Messe. Programvaren visualiserer kablingen og leverer de nødvendige produksjonsdataene 100 prosent digitalt.

Fordelen: kunnskapen om teknologien er bygget inn i fremtidens system. Brukere oppnår betraktelige tidsbesparelser på endringer siden programvaren kontrollerer prosjektet.
Navnet avslører hva som ligger bak den nye programvaren -  kraftig forenkling av kabling. Eplan presenterer denne nye løsningen ved Hannover Messe. Enten det dreier seg om kilde/mål, terminalpunktbehandling, tverrsnitt, farge, kabellengde, sluttprosedyrer eller nøyaktig kabelføring så tilbyr programvaren en visualisering og den nødvendige informasjonen for monteringen i kontrollkabinettet. Fordelen: den skjemabaserte kablingen - en tidkrevende, feilutsatt og kunnskapskrevende prosess - behøves ikke lengre.  Den digital representasjonen til Smart Wiring Application refererer til den virtuelle modellens 3D-layout i Eplan Pro Panel.

Men det nye programmet kan også brukes til å forbedre produktiviteten selv uten en 3D-layout. Excel-lister med all nødvendig tilkoblingsinformasjon kan for eksempel leses inn i programmet. 3D-visualiseringen av kabelføringen og monteringstrinnene vil da ikke inngå, men utførelsen trinn for trinn i tillegg til sammenligningen av endringer forblir tilgjengelige. Arbeiderne har til enhver tid tydelig oversikt over prosessen, hva som fremdeles må kables, hvilke endringer de må utføre og hvordan de skal utføres. Smart Wiring Application blir tilgjengelig med Eplan Platform 2.6 som lanseres i september 2016.

Systemguidet program
En tydelig meny beskriver hver eneste tilkobling. Denne informasjonen forsterkes med  utstyrsvisualiseringen, som inkluderer terminalpunkter og den planlagte kabelføringen i  kontrollkabinettet. Denne programvaren gir informasjon om de nødvendige kabeldiametere,
fargen som skal brukes og den definerte terminalpunktbehandlingen, f.eks krympet eller ultrasonisk sveising. Bunting av kabler vises også nøyaktig, noe som, når de samles sammen, betyr at hver tilkobling er lett forståelige og transparente. Så snart tilkoblingen er fullstendig kablet, vises den i trafikklysprinsippet med grønt. Dette er veldig nyttig hvis arbeidet krever flere skift for å fullføres: kollegene kan starte kablingen nøyaktig hvor den ble avsluttet av det forrige skiftet.

Rask prosess for endringer i siste minutt
Smart Wiring Application demonstrerer virkelig sin styrke med endringer i siste minutt,  som helt enkelt registreres i Eplan Pro Panel og deretter oppdateres. Gjennom Smart Wiring Application blir de to prosjektstatusene sammenlignet og programvaren dokumenterer alle forskjellene, dette sparer enormt mye tid sammenliknet med å gjøre dette manuelt. Programvaren viser alle de foreldede tilkoblingene, de som allerede er kablet, men må fjernes, og hvilke ekstra tilkoblinger som er nødvendige. Dette betyr at det ikke lengre er nødvendig å tilbringe tid på å søke og tenke på hvordan endringene påvirker den totale kablings- og produksjonsprosessen.

Bakgrunn
Opptil 43 prosent av arbeidstiden som kreves for å produsere et kontrollkabinett brukes på kablingen (avhengig av det spesifikke bruksområdet).  Denne prosessen krever også mye spesialkunnskap. Hva må kobles til med kabler, og hva er den optimale kabelføringen? Disse spørsmålene må vanligvis besvares ved bruk av diagrammer, som gir grunnlaget for kabinettets kabling. Dette fører til at høyt kvalifiserte spesialister studerer hundrevis av kretsdiagrammer og, side etter side, jobber igjennom kablingen for montering og installasjon, noe som ikke alltid fører til nøyaktige resultater. Smart Wiring Application betyr at tiden kan benyttes mer produktivt.

Fordelene ved Smart Wiring Application

•    Integrert arbeidsflyt fra kundekrav til ingeniørarbeid til produksjon, helt frem til testing
•    100 % digitale data
•    Kabling uten diagrammer
•    Perfekt visualisering
•    Trinn for trinn veiledning for montøren
•    Prosjektsammenligning for endringer i siste minutt
•    Logging av kablingsstatus
•    Bedre skalerbarhet av arbeidsoppgaver

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.