SIRIUS-Innovations-crop

Integrasjon i automasjonssystemet også stor besparelse på kabling

SIRIUS Startapparater utvider med ny kompakt og kraftfull størrelse – S3

Siemens har utvidet SIRIUS Innovation serien med startapparater opp til 115 Ampere og nominell effekt på 55 kW/400 V AC-3. Disse er i byggestørrelse S3 som er kun 70MM bred.

SIRIUS Innovations, som først ble lansert med størrelsene S0 og S00 i 2009, er kjent for sitt brede utvalg av funksjonelt tilbehør, som også kan brukes uniformt til den nye S3 -størrelsen. S3 har også pluggbare funksjonsmodulerer til åpne systemer, som AS-Interface og IO-Link, for sømløs integrasjon av din aktuator og sensor. I tillegg til økt fleksibilitet, gir integrasjon i automasjonssystemet også stor besparelse på kabling, samt at det reduserer sjansen for feilkoblinger og gir mulighet for rask utskifting av utstyr. Det hele er med på å gjøre en aktuator om til en sensor. SIRIUS Innovations integreres enkelt i TIA Portalsammen med Siemens PLS, HMI og Drives.

S3 -kontaktor har også energibesparende elektronisk AC/DC spole med integrert varistor og kommer med 1NO og 1NC hjelpekontakter som standard. Hele SIRIUS Innovations -serien er laget for 690V AC og kommer med marine typegodkjenninger, IECEx og ATEX Zone (2) godkjenninger på motorvern. Med høy bryteevne er SIRIUS Innovations nye S3-størrelse markedes mest kompakte motorstarter i sin klasse, og er klar for å overvåke, beskytte og starte den nye generasjonen med energieffektive IE3 og IE4 motorer.

 

 

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.