NFA ærespris _MG_7529 crop

Har gitt ut 3 bøker og et stort antall papers og andre publikasjoner innen faget

Sigurd Skogestad æresmedlem i NFA

Professor ved NTNU, Sigurd Skogestad, er utnevnt til æresmedlem i NFA. Skogstad framstår som en ledende skikkelse for automatiseringsfaget i Norge, innen Chemical Engineering og for mange innen beslektede fagfelt.

Sigurd Skogestad er født i 1955 i Flekkefjord. Han er utdannet M Sc. i Chemical Engineering fra NTNU i 1978 og fikk Ph.D. i Chemical Engineering fra California Institute of Technology (Caltech) i 1987. Etter militærtjeneste på FFI i 1979 arbeidet han på Norsk Hydros forskningssenter i Porsgrunn i 1980-1983, siste år som gruppeleder for prosessmodellering og -simulering. I årene 1983-1987 var han forskningsassistent og doktorgradsstudent ved Caltech. Fra 1987 har han vært professor i Chemical Engineering ved NTNU og har hatt et par perioder som Visiting Professor ved hhv University of California Berkeley og University of California Santa Barbara.

Skogstad har gitt ut 3 bøker og et stort antall papers og andre publikasjoner innen fagfeltet, spesielt også rettet mot automatisering og regulering. Han har vært ledende for en rekke initiativer innen fagfeltet som for eksempel PROST (Process Systems Engineering) som nå er en del av NTNU / SINTEF og nå SUBPRO, og flere andre initiativer retter mot prosessindustrien (herunder olje og gass). Han er utnevnt til Fellow of IFAC, Fellow of AIChE og er member of "Process Automation Hall of Fame".

Sigurd Skogestad mottok utmerkelsen under Næringsmiddelkonferansen i Kristiansand 22. april 2015.

Sigurd Skogestad er det 16. æresmedlem i NFA.

 

Formålet med NFAs ærespris er:

Å vise takknemlighet og ærbødighet overfor personer som har gjort og gjør samfunnsnyttig innsats for automatiseringsmiljøet i Norge.

Å stimulere enkeltpersoner til å arbeide aktivt for foreningen og for sam­funnsnyttig utvikling og anvendelse av automatiseringsfaget og den kyber­netiske teorien.

Å skape interesse og publisitet omkring NFAs formål og virksomhet

NFAs ærespris kan tildeles personer som har gjort en fremragende praktisk eller teoretisk innsats på ett eller flere av følgende områder:

Automatiseringsmiljøet i Norge og Norsk Forening for Automatisering

Samfunnsnyttig utvikling og anvendelse av automatiseringsfaget og den kybernetiske teorien

Holdningsskapende arbeid og kunnskapsformidling som har bidratt til aner­kjennelse og publisitet for automatiseringsfaget

 

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

E&H Template Test

Petter Rekkebo Kalmo ansatt som Project Manager i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Petter Rekkebo Kalmo som Project Manager. Petter, som er utdannet maskiningeniør, tiltrådte den nyopprettede stillingen i februar.

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Phoenix Lars-Woldsund crop

Phoenix Contact forsterker med Salgsansvarlig Energi

Phoenix Contact har forsterket salgsavdelingen ved ansettelsen av Lars Woldsund (43) i rollen som Salgsansvarlig Energi. I rollen vil Lars ha ansvar for alt fra konvensjonell energiproduksjon, til batterilagringssystemer, vindkraft, energioverføring og distribusjon og likestrømsnett i industrien.