Eaton_DG1_Industrial crop

Skiller seg ut på grunn av den omfattende kommunikasjonsløsning

Robust, kraftig og universell frekvensomformer

Energistyringsselskapet Eaton tilbyr sin nye PowerXL DG1 frekvensomformer som en løsning for krevende bruksområder innenfor industri og bygningsautomasjon for nominell effekt fra 0,55 til 160 kW.

Med funksjoner som optimert energialgoritme, robust design, høy tåleevne mot kortslutning, omfattende og integrert funksjonalitet i tillegg til å være brukervennlig, hjelper disse enhetene brukerene med implementering av elektrisk utstyr, systemer og maskiner med bedre effektivitet, sikkerhet og pålitelighet.
 
DG1 frekvensomformere skiller seg ut på grunn av den omfattende kommunikasjonen. Alle modeller kommer med standardgrensesnitt for Ethernet IP, Modbus TCP, Modbus RTU samt BACnet MS/TP. Plugg-inn-kort kan også brukes for tilkobling til Profibus DP, CANopen, DeviceNet, ProfiNet og LonWorks samt Eatons innovative SmartWire-DT koblings- og kommunikasjonssystem.  I tillegg kommer enhetene med flere digitale og analoge innganger og utganger samt tre releer, noe som derved tilbyr flere tilkoblingsmuligheter enn mange andre enheter som finnes i denne klassen på markedet i dag. Videre kan forskjellige tilleggskort også gjøre det mulig å enkelt utvide mulighetene på DG1.

Behandling er basert på det samme velkjente og utprøvde konseptet til andre PowerXL frekvensomformere (DC1 eller DA1). For mange bruksområder kan installatøren derfor idriftsette enheten i feltet «rett ut av boksen», uten behov for noen omfattende parameterinnstillinger. Den tydelig designede menyveiledningen på LCD-skjermen, selvforklarende typekoder, og kun 14 standardparametere gjør idriftsettelse av omformerene i krevende bruksområder enda enklere. Membrantastaturet har to fritt konfigurerbare taster i tillegg til tre LED-er som ved et øyekast indikerer statusen til enheten. Displayet kan enten installeres lokalt på enheten eller eksternt, som for eksempel i skapdøren for å enkelt kunne kontrollere flere enheter. Som et alternativ tilbyr Eaton programvaren InControl som også egner seg for overvåkning og datalogging.

Programvaren som er installert på alle DG1 frekvensomformere tilbyr utmerkede funksjoner slik som aktiv engerioptimering, dynamisk kraftkontroll i tilfelle tilbakeslag, en hurtigstartsveiviser, forskjellige standard funksjonsblokker, (flerpumpesystem, viftekontroll, multi-PID), sikkerhetsfunksjoner samt Safe Torque Off (STO) og sanntidsklokke. Når det gjelder energiforbruk har Eaton klart å redusere energibehovet til motordrift med to til ti prosent, sammenlignet med andre frekvensomformere på markedet uten ekstra optimalisering.

DG1 tilbyr en overbelastningskapasitet på 110 % for variable dreiemoment og 150 % for konstante dreiemoment. Kortslutningsstrømegenskapen til frekvensomformerne på 100 kAIC er langt over gjennomsnittet. På grunn av det integrerte DC-link filteret, har frekvensomformerene kun en liten harmonisk komponent, brukeren behøver derfor ingen ekstra eksterne komponenter. EMC-filtre (C2) er også standard for alle enheter.

Frekvensomformereserien kommer i seks størrelser med kapslingsgrad IP21 på alle kabinetter. Et spesialbelegg beskytter de elektroniske kortene mot støv, fuktighet og kjemikalier. For røffere miljøforhold kan kabinettene ettermonteres til IP54 med et konverteringssett. Driftsområdet til DG1 er fra ‑35 to 50 °C takket være den spesielle varmemodusen. Med redusert effekt kan den også brukes i opptil 60 °C.

Videre informasjon om Eaton kan du finne på www.eaton.eu og andre detaljer om DG1 frekvensomformere på www.eaton.eu/dg1

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.