Eplan Efficiency_Studie_4_0_Integrated_User crop

Delvis automatisering av tekniske prosesser oppnår et optimalt kostnad/fordel

Rapport viser potensial i “Engineering 4.0”

European 4.0 Transformation Center (E4TC) på RWTH Aachen Campus har undersøkt den strategiske digitaliseringen av design- og kontrollteknologi og den tekniske utformingen av maskiner og anleggssystemer.

Den 38 siders rapporten med tittelen “Engineering 4.0” er basert på en åtte måneders feltstudie av tyske maskinprodusenter (som produserer både serieprodukter og spesialmaskiner), av ingeniørkontorer/maskinvareplanleggere og komponentprodusenter. For første gang muliggjør metodologien for å kvantifisere tilgjengelig potensial innen teknologi og tiltak som skal iverksettes, en velfundert vurdering av nåværende teknologisk arbeidsflyt for både serieproduksjon og produksjon av spesialmaskineri. Dens sentrale funn: Delvis automatisering av tekniske prosesser oppnår et optimalt forhold kostnad/fordel.
 
Studien Engineering 4.0: Den nye studien “Engineering 4.0” - kun tilgjengelig fra Eplan, kan lastes ned her; https://discover.eplan.eu/en/engineering-4.0-study-home - understreker interessante handlingsområder for effektiv ingeniørkunst. Veien til større effektivitet i verdikjeden kartlegges med tradisjonelle metoder, fra standardisering til automatisering.

Forskerne på E4TC i Aachen i Tyskland innførte en modell for teknisk arbeidsflyt og skapte en evalueringsmatrise med fem effektivitetsnivåer. Matrisen “Effektivitetsnivå” inneholder detaljerte beskrivelser av metodologi/arbeidsflyt og ledsages av en “Bruksnivå”-matrise, som beskriver og evaluerer bruken av CAE-programvaren som en grunnleggende forutsetning for Engineering 4.0. Totalt ti prosesstrinn karakteristisk for teknologi innen maskinproduksjon (serie/spesialmaskineri) ble undersøkt. Den opprettede modellen for tekniske arbeidsflyt inneholder de vanlige trinnene i bestillingssyklusen.

Modell for teknisk arbeidsflyt/effektivitetsmatrise
Forskerne fokuserte på arbeidsområdene teknologi, design, stykklister, rapporter, kontrollskaputforming og anordninger og maler. Grunnene for dette er klare: “Avhengigheten av kunder eller partnere i disse prosesstrinnene er noen ganger relativ lav eller ikke-eksisterende”, sier E4TCs administrerende direktør dr. Thomas Gartzen. “Selskapene er på disse områdene fullt i stand til å oppnå mulige tids- og kostnadsbesparelser gjennom standardiserings- eller automatiseringsprosjekter.” Veien til større effektivitet i verdikjeden kartlegges med tradisjonelle metoder, fra standardisering til automatisering. For å kunne evaluere effektiviteten til hvert arbeidstrinn skalerte studien arbeidsmetodologien i fem trinn - som viser effektivitetsnivået (eLevel) til teknologien.

Øke potensial
Ved hjelp av de innsendte dataene fastslo forskerne at selskapene kan bli 20 prosent mer effektive fra eLevel til eLevel. Anordningsorienterte arbeidsmetoder gir omtrent 25 prosents tidsbesparelse for skjemaopprettelse. Brukerne brukte halvparten så mye tid på å opprette skjemaer med et kretsbibliotek for produktfunksjoner. Innføring av delvis automatisering gir ytterligere 25 prosents tidsbesparelse for skjemaopprettelse, og standardisering gjør at man ikke lenger må lage rapporter.

EPLAN Software & Service
EPLAN leverer programvare og tjenesteløsninger innen elektroteknikk, automatisering og mekatronikk. Selskapet utvikler en av verdens ledende programvareløsninger for design for maskin- og panelprodusenter. EPLAN er også en ideell partner for å strømlinjeforme utfordrende tekniske prosesser.

Både standardiserte og skreddersydde grensesnitt til ERP- and PLM/PDM-systemer sikrer dataoverenstemmelse langs hele verdikjeden. Arbeid med EPLAN betyr grenseløs kommunikasjon på tvers av alle tekniske disipliner, og kundene kan bruke ekspertisen sin mer effektivt i både store og små selskaper. EPLAN ønsker å vokse videre sammen med kunder og partnere og bringer teknisk integrering og automatisering framover. EPLAN hjelper over 55 000 kunder over hele verden, med fokus på effektiv ingeniørkunst.

Ulstein crop

Ulstein Verft startar utrustinga av Olympic sin neste CSOV

Slepet av skroget til byggnummer 319, det andre TWIN X-STERN CSOV-skipet (Construction Service Operation Vessel) til Olympic, kom til Ulstein Verft 8. mai 2024 frå Crist-verftet i Polen. No startar utrustingsarbeidet. I 2022 signerte Olympic og Ulstein ein kontrakt på skipsdesign og bygging av to CSOV-ar av ULSTEIN SX222-designet frå Ulstein Design & Solutions AS. 

Lynlader crop

Norsk lynlader med Formel E teknologi

Den norske pioneren innen mobil hurtiglading, Nordic booster, har utviklet verdens første mobile og skalerbare hurtiglader med integrerte batterier - Hummingbird®. Batteriteknologien stammer fra det elektriske racing-mesterskapet Formel E. Den sikrer mulighet til å møte fremtidige behov etter hvert som den elektriske maskinparken utvikler seg.

Benjamin Doerr

Watson-Marlow presenterer den avanserte OEM-panelmonterte løsningen

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) har videreført DriveSure™ med aller nyest teknologi for å tilby en komplett peristaltisk panelmontert pumpeløsning for OEM-er (Original Equipment Manufacturers). Industriell Ethernet-kompatibilitet gjør det enklere å integrere DriveSure i avanserte distributerte styresystemer og tilbyr sluttbrukeren fjernstyrt overvåkning og kontroll.

IIRO RAUTIAINEN

Eaton møter sterk etterspørsel etter avanserte UPS-systemer med ny fabrikk i Finland

Eaton har åpnet en ny toppmoderne fabrikk i Helsinki. Dette skal øke produksjons- og leveringskapasiteten for å møte den voksende etterspørselen etter UPS-systemer. Energistyringsselskapet Eaton er en av verdens største produsenter av 3-fase avbruddsfri strømforsyningssystemer (UPS).