VEGAMET-VEGAPULS-crop

Spesielt utviklet for måletekniskee enkle applikasjoner

Radar, en bedre ultralyd

VEGA utvider leveringsprogrammet av radarbaserte nivåmålere med prisgunstige enheter for enkle applikasjoner. For noen få år siden startet en ny tidsalder for radarbaserte nivåmålere når VEGAPULS- instrumenter basert på 80GHz måleteknologi ble introdusert.

Økt frekvens gir bedre fokusering av målesignalet. Dette gjør det enklere å skille mellom støy og refleksjon fra produktet, samt åpner for at radar nivåmålere nå kan benyttes på de fleste applikasjoner og levere et pålitelig måleresultat.

Som markedsleder for radarbaserte nivåmålere utvider nå VEGA sitt leveringsprogram med en ny serie instrumenter spesielt utviklet for målemessige enkle applikasjoner. Slike finner man bl.a. i vann- og avløpsindustrien, i småtanker i prosessindustrien og innen fiskeoppdrett. VEGA har utviklet en ny radar mikrobrikke spesielt for dette formålet. Mikrobrikken er ekstremt liten i størrelse og har lavt energibehov. Resultatet er derfor en svært kompakt sensor.

Robust, upåvirkelig og værbestandig

Den nye VEGAPULS- serien egner seg for måling på både tørrstoff og væsker og er tilgjengelig i to versjoner: Kompaktversjon med IP66/67-kapsling og IP68-versjon med direkte kabelutgang. Radarbaserte nivåmålere kjennetegnes ved at de leverer pålitelige måleresultater og ikke lar seg påvirke av prosessforhold som varierende gass, trykk og temperatur. Tilgjengelig med forskjellige utgangssignal, 4–20 mA, HART,

SDI-12 eller Modbus.

VEGAPULS- serien suppleres med VEGAMET- måleomformere. Disse har en stor grafisk skjerm hvor alle måleverdier visualiseres. VEGAMET er spesielt egnet for oppgaver i vann- og avløpsindustrien. F.eks. pumpestyring, om ønskelig med alternering, mengdemåling i åpne kanaler eller som overfyllingsvern etc. Kapslingsgraden er egnet for montering utendørs.

Enkel idriftsettelse med trådløs betjening

Både sensorer og måleomformere kan enkelt betjenes med Blåtann via smarttelefon, nettbrett eller PC. Dette gjør idriftsettelse, diagnostikk og feilsøking betydelig enklere, spesielt i røffe- eller eksplosjonsfarlige omgivelser.

Takket være robustheten, den enkle betjeningen og ikke minst prisen fremstår den nye VEGAPULS-serien som et reelt alternativ til ultralydmålere som fremdeles ofte benyttes.

Den nye VEGAPULS- serien er tilgjengelig som kompaktversjon med IP66/67-kapsling og IP68-versjon med direkte kabelutgang. (til venstre i bildet). Suppleres med VEGAMET- måleomformere med stor grafikkskjerm hvor alle måleverdier visualiseres (til høyre i bildet).

Ytterligere informasjon på www.vega.com/vegapuls

Ulstein crop

Ulstein Verft startar utrustinga av Olympic sin neste CSOV

Slepet av skroget til byggnummer 319, det andre TWIN X-STERN CSOV-skipet (Construction Service Operation Vessel) til Olympic, kom til Ulstein Verft 8. mai 2024 frå Crist-verftet i Polen. No startar utrustingsarbeidet. I 2022 signerte Olympic og Ulstein ein kontrakt på skipsdesign og bygging av to CSOV-ar av ULSTEIN SX222-designet frå Ulstein Design & Solutions AS. 

Lynlader crop

Norsk lynlader med Formel E teknologi

Den norske pioneren innen mobil hurtiglading, Nordic booster, har utviklet verdens første mobile og skalerbare hurtiglader med integrerte batterier - Hummingbird®. Batteriteknologien stammer fra det elektriske racing-mesterskapet Formel E. Den sikrer mulighet til å møte fremtidige behov etter hvert som den elektriske maskinparken utvikler seg.

Benjamin Doerr

Watson-Marlow presenterer den avanserte OEM-panelmonterte løsningen

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) har videreført DriveSure™ med aller nyest teknologi for å tilby en komplett peristaltisk panelmontert pumpeløsning for OEM-er (Original Equipment Manufacturers). Industriell Ethernet-kompatibilitet gjør det enklere å integrere DriveSure i avanserte distributerte styresystemer og tilbyr sluttbrukeren fjernstyrt overvåkning og kontroll.

IIRO RAUTIAINEN

Eaton møter sterk etterspørsel etter avanserte UPS-systemer med ny fabrikk i Finland

Eaton har åpnet en ny toppmoderne fabrikk i Helsinki. Dette skal øke produksjons- og leveringskapasiteten for å møte den voksende etterspørselen etter UPS-systemer. Energistyringsselskapet Eaton er en av verdens største produsenter av 3-fase avbruddsfri strømforsyningssystemer (UPS).