EH-integrasjon-crop

Med partnerprogrammet Open Integration reduseres risikoen

Phoenix Contact og Flowserve blir med i Open Integration-programmet

Endress+Hausers partnerprogram Open Integration har som mål å redusere risikoen forbundet med idriftsettelse av kundens anlegg ved å sikre at operatørene på enkelt vis kan integrere sitt utstyr og sine komponenter i automatiseringssystemene.

Per i dag er åtte bedrifter med i programmet: AUMA Riester, HIMA Paul Hildebrandt, Honeywell Process Solutions, Mitsubishi Electric, Pepperl+Fuchs, Rockwell Automation, R. STAHL og Schneider Electric. Nå får de selskap av Phoenix Contact og Flowserve.

Selv om dagens kommunikasjonskomponenter (HART, PROFIBUS, FOUNDATION Fieldbus, EtherNet/IP og PROFINET) testes grundig, finnes det fortsatt et utall av kombinasjonsmuligheter, og det er fortsatt risiko for at det kan oppstå mindre problemer når de installeres på stedet.

"Med partnerprogrammet Open Integration reduserer vi den risikoen", sier Peter Rippen, sjef for Strategic Alliances hos Endress+Hauser. "Brukerne kan dra enorm nytte av å kombinere automatiseringskomponenter i toppklassen for å få en optimal løsning til sitt bruk."

Programpartnerne går langt utover tradisjonell testmetodikk ved å kontrollere hvordan spesifikk systemarkitektur fungerer i et laboratoriemiljø. "Vi sørger for rask idriftsettelse og oppstart og sparer kundene for ressurser og tid og dermed også penger", forklarer Peter Rippen.

"Dette kommer alle til gode, både kundene og automatiseringsleverandørene, ettersom det er så utrolig mye mer effektivt å oppdage eventuelle problemer som kan løses i fellesskap, før utstyret installeres og settes i drift på kundens anlegg."

Referansetopologier er nøkkelen

Partnerprogrammet oppnår dette ved å definere referansetopologier – nøyaktige kombinasjoner av automatiseringsprodukter som finnes på et bestemt bruksområde i industrien eller foretrekkes av en bestemt kunde. De valgte komponentene installeres så i et kontrollskap, og det resulterende systemet settes i drift og testes. Alle trinnene dokumenteres grundig, og alle problemer som måtte oppstå, kan raskt løses av de involverte partnerne.

Etter vellykket test publiseres referansetopologien som felles anbefaling, noe som gir kundene konkrete og godt utprøvde forslag for automatisering av deres anlegg. Per i dag har fire referansetopologier blitt publisert, og flere andre er på vei.

Nye, sterke partnere ombord

De to nye partnerne har med seg forskjellig automatiseringskunnskap og utvider spekteret av produkter og løsninger som dekkes av partnerprogrammet Open Integration. "Phoenix Contact er en viktig partner på mange prosjekter, og systemproduktene deres foretrekkes av en rekke viktige kunder", forklarer Jörg Reinkensmeier, marketing manager for Open Integration hos Endress+Hauser.

"Flowserve opererer også på verdensbasis, og deres ventiler og pumper brukes ofte sammen med måleinstrumenter fra Endress+Hauser." Et sterkere partnerskap utgjør en fordel for alle parter, men det er særlig kundene som fra nå av kan vente mange flere godkjente referansetopologier som baner vei for rask og enkel systemintegrasjon.

 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...
Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad.