Omron-crop

Tilbyr to typer programmerbare PMAC-kontrollere med flere akser

OMRON lanserer nye programmerbare PMAC-kontrollerne

PMAC-kontrollerne har flere akser med bevegelsesteknologi av høy kvalitet og ytelse. OMRON og OMRONs Delta Tau Data Systems, Inc. (heretter kalt "DT") har samarbeidet om å utvikle PMAC-kontrollerne med globalt ledende bevegelseskontrollteknologi fra DT.

PMAC muliggjør sofistikert og finjustert kontroll, inkludert rask synkron kontroll over ulike fabrikkautomasjonsenheter (FA), takket være innebygd EtherCAT-kommunikasjon som brukes for produksjonslinjer og utstyr over hele verden. Utviklingsmiljøet gjør at brukerne kan programmere sine egne bevegelsesalgoritmer og bevegelseskontrollfunksjoner, for eksempel beregning av bane og posisjonskompensasjon, i C og det opprinnelige programmeringsspråket.

For å tilfredsstille de forskjellige behovene til kundene og håndtere korte produktlivssykluser spres trenden med å benytte nyskapende produksjon ved å utnytte den nyeste teknologien innen nøyaktig maskinbruk og roboter ved produksjonsanlegg. Byggere av halvlederbasert produksjonsutstyr og maskinverktøy konsentrerer ressursene rundt utvikling av innovativ og konkurransedyktig kjerneteknologi. Under disse omstendighetene trenger maskinbyggere stadig flere globalt tilgjengelige kontrollere som har en langsiktig forsyningsstabilitet og kvalitet, og som kan brukes som alternativer til kontrollere som det er kostbart å utvikle grunnleggende funksjoner til og drive vedlikehold av. I tillegg forventer produsenter som utvikler produksjonutstyr med roboter, robuste og pålitelige kontrollere som kan utføre tilpasset bevegelseskontroll, hovedsakelig i utviklingsland.

OMRON tilbyr to typer programmerbare PMAC-kontrollere med flere akser som imøtekommer brukernes behov.

OMRON bringer innovasjon til produksjonsanlegg gjennom automatisering med integrerte, intelligente og interaktive konsepter. OMRON jobber med nyskaping innen produksjon sammen med produsenter ved å kombinere den globalt ledende bevegelseskontrollteknologien til DT med OMRONs kontrollteknologi for å realisere ny integrert automatisering.

 

PMAC – programmerbar kontroller med flere akser

Programmerbar CK3E-kontroller med flere akser

Kontroll med flere akser med en rask syklustid på 250 ms og EtherCAT-funksjonalitet. Fleksibel systemkonfigurasjon og rask synkron kontroll av FA-enheter som er tilkoblet via EtherCAT

Kompakt design og tykkelse på 28,6 mm for å spare plass i maskiner og kontrolltavler

Industriell PC-plattform NY51_-A IPC PMAC programmerbar kontroller med flere akser

Opptil 128 akser til kontroll og avansert datahåndtering. Multitasking av Windows-programmer og tilpasset bevegelseskontroll (bevegelsesalgoritmer, kinematikk, posisjonskompensasjon osv.)

Miljøbestandighet på PLS-nivå. Hypervisor-programvare*1 til uforstyrret maskinkontroll selv om Windows er nede

*1.        Programvaren hindrer gjensidige forstyrrelser ved å tilordne maskinvareressurser til operativsystemet. Maskinkontrolloppgaven blir ikke avbrutt selv om Windows krasjer

AMNYTT magasin nr 4 - 2025 er publisert

Ny utgave av AMNYTT magasin

Møte nestorene Sæland og Borchsenius i videointervju. Les vårt profilintervju med Trygve Dirdal, fagleder instrumentering i Equinor. Vi skriver også om sensorer som forstår og roboter som beskytter – industrien tar nye steg mot smartere, tryggere og grønnere produksjon.

Emerson AI

Emerson utvider AI-porteføljen for tryggere og mer forutsigbar automatisering

Emerson har lansert nye AI-løsninger rettet mot industriell automatisering, med særlig vekt på driftssikkerhet og anvendbarhet i virksomhetskritiske systemer.

Pepperl+Fuchs G11

Pepperl+Fuchs lanserer nye IO-Link huber

Med bruk av IO-Link-huber er mange teknologiske begrensninger en saga blott: de tillater blandet drift av IO-Link-enheter og binære standardsensorer/aktuatorer på en og samme IO-Link-master. De nye IO-Link-hubene i G11- og G16-serien fra Pepperl+Fuchs representerer en spesielt robust og kostnadseffektiv løsning, og gir brukerne størst mulig fleksibilitet i systemplanleggingen.

Camila Medina, foto: Schneider Electric

Ny direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge

Camila Medina (33) tiltrer 1. juni som direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge. Hun kommer fra stillingen som strategileder for Norden og Baltikum i samme selskap og har tidligere erfaring fra både Statkraft og Schneider Electric.