Rittal Global-distribution-center crop

Senteret styrer godt selskapets sortiment av større skap og mindre komponenter

Nytt globalt distribusjonssenter

I mars implementerte Rittal sitt nye globale distribusjonssenter – en investering på 40 millioner Euro, som skal styrke løftet om at Rittal er ”Raskere – bedre – overalt”. Med distribusjonssentret er målet å sikre levering innen 24 eller 48 timer til kunden.

– Nesten hver region i Europa, hvor vi er etablerede, kan nås fra dette lager innen 24 timer, det er en leveringstid, vi vet er etterspurt av våre kunder. Konseptet er ment å omfatte andre regioner i de kommende årene, understreker Per Magnusson, Produktsjef for innkapsling hos Rittal.

Rittal produserer og markedsfører blant annet skap og kapslingsteknikk for industri- og IT-drift. Det nye distribusjonssenteret styrer effektivt både selskapets sortiment av større skap og mindre komponeneter, for eksempel klimatisering. Anlegget omfatter et høylager med plass til 21 500 paller samt et automatisert system for lagringskasser med 25 000 plasser. Høylageret er i drift siden november, mens resten av anlegget ferdigstilles i mars.

Det nye globale distribusjonssenteret er etablert i Haiger i Tyskland, og komplimenterer Rittals logistikkjede som omfatter 90 lagerplasser over hele verden. Løftet om 24/48 timers leveringstid er basert på selskapets produktkatalog, samt det sortiment det lokale lagersenteret har på lager til deres spesifikke markeder.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.