FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

Den radiale kabelgjennomføringen og akseltetningen har beskyttelsesgrad IP65, noe som sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold. Et bredt utvalg av flens- og akselkonfigurasjoner er tilgjengelige, noe som reduserer behovet for kostbare adaptere eller tilpasninger.

De nye kompakte enkoderne er basert på POSITAL sin velprøvde magnetiske måleteknologi. Både inkrementelle og absolutte versjoner er tilgjengelige. Inkrementelle varianter er programmerbare: Oppløsningen kan konfigureres alt fra én til 16 384 pulser per omdreininger i programvaren uten at det kreves endringer i enhetenes mekaniske egenskaper. På samme måte kan pulsretningen og utgangsdriveren – enten Push-Pull (HTL) eller RS422 (TTL) – også konfigureres. Endringer kan gjøres raskt felt ved hjelp av POSITALs brukervennlige UBIFAST-programmeringsverktøy. Absolutte encoder versjoner er tilgjengelige med analoge, CANopen eller SSI-grensesnitt.

POSITAL gjør det enkelt å finne den rette encoderen for kundes spesifikke applikasjon. Prøv verktøyet for følgende enkoder typer på FG-Tech AS sin hjemmeside her:

Endress Proline Teqwave MW 500 _ 4W5B crop

Inline-måler for totalt tørrstoffinnhold

Proline Teqwave MW 300/500 er den foretrukne måleren for direkte måling av totalt tørrstoff i slambehandling av avløpsvann, ved bruk av mikrobølgeprinsippet.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.