NI styring crop

Kontrollerne integrerer de siste innvevde teknologiene fra Intel og Xilinx

NI lanserer styringssystemer optimalisert for industriell “Internet of Things”

Ny CompactRIO-, FlexRIO- og enkeltkort RIO-kontrollere hjelper bedrifter til å bygge smarte industrielle systemer og maskiner raskere

NI, leverandør av plattformbaserte løsninger som gjør at ingeniører og utviklere kan løse noen av verdens største tekniske utfordringer, har lansert ny maskinvare for innvevde systemer (embedded systems) basert på den åpne, fleksible LabVIEW konfigurerbare I/O (RIO)-arkitekturen. Maskinvaren omfatter CompactRIO-kontroller for integratorer med robuste industrielle applikasjoner, kontroller for FlexRIO for utviklere av høyytelse innvevde applikasjoner og enkeltkort RIO-kontroller for utviklere som vil ha større fleksibilitet i sine innvevde applikasjoner. Disse kontrollerne integrerer de siste innvevde teknologiene fra Intel og Xilinx for å levere uovertruffen ytelse og fleksibilitet, slik at systemdesignere og maskinbyggere kan ta for seg de mest krevende utfordringer innen styring og overvåkning. Kontrollerne støttes fullt ut av programvaren LabVIEW, LabVIEW FPGA Module og NI Linux Real-Time, nå basert på Security-Enhanced Linux, som inneholder avanserte sikkerhetsfunksjoner for industriell IoT-applikasjoner.

“Etter hvert som industriell Internet of Things (IIoT) fortsetter å påvirke måten verden sammenkobles på, kommunisere og optimaliserer smarte systemer, møter utviklere av innvevde systemer nettverk som vokser og utvikler seg, og ytelse- og sikkerhetskrav. I tillegg økt press om å levere raskere til markedet samtidig som utviklingskostnadene reduseres,” sier Jamie Smith, direktør for Embedded Systems ved NI. “NI’s LabVIEW RIO-arkitektur leverer en komplett plattform slik at ingeniører raskt kan designe, lage prototyper og distribuere innvevde systemer for avansert overvåkning og styringsapplikasjoner i IIoT.”

For å møte økende krav fra IIoT, NI’s plattform samler intelligente systemer, sammenkobling og system-til-system-kommunikasjon, koblet med programvareverktøy for analyse som er designet for å levere virksomhetsinnsikt og kundeverdi.

“NI’s LabVIEW RIO-arkitektur, med sine sanntidsprosessorer, brukerprogrammerbare FPGAer og modulær I/O, gir oss ytelse og fleksibilitet til å bygge komplekse styringssystemer til våre smarte landbruksmaskiner,” sier Steve Aposhian, administrerende direktør og sjefingeniør ved FireFly Equipment. “Å programmere alle elementer i systemet med LabVIEW gjør at utviklingsprosessen går raskere, slik at vi kan levere våre innovasjoner til markedet raskere.”

Nøkkelegenskaper
Høyytelse CompactRIO-kontroller
·        Intel Atom prosessor: Lukker sløyfen raskere, takler flere oppgaver med samme kontroller og prosesserer data med større presisjon, nøyaktighet og hastighet med den raskeste firekjerners 1,91 GHz-prosessor tilgjengelig i en CompactRIO-kontroller.

·        Kintex-7 FPGA: Utfører “inline” prosessering på flere kanaler og implementerer mer kompleks filtrering og styringsalgoritmer.

·        NI Linux Real-Time: Gir tilgang til et omfattende samfunn med applikasjoner og IP med en sikker og robust Linux-basert, sanntids 64-bit OS.

·        Innvevd UI: Bygg inn et lokalt mann-maskingrensesnitt (HMI) og bruk styringssystemet til å tilpasse og håndtere HMI-oppgaver, noe som kutter komponentkostnader drastisk i tillegg til utviklings- og integrasjonstid.

·        Secure Digital (SD)-lagring: Skreddersy hvordan du lagrer, administrerer og får tilgang til til data.


Kontroller for FlexRIO
·        Kintex-7 FPGA: Implementer høyhastighets kontrollalgoritmer og avansert signalprosessering med støtte for over 30 høyytelse I/O adaptermoduler.

·        Kompakt størrelse: Raskere skalering og overgang fra prototype på PXI til utlegging på den 1,75 x 5,5 x 9,2 tommer store kontrolleren med minimale endringer i programvaren.

·        Tokjernet ARM prosessor: Utnytt fordelene med frittstående drift når det er paret med NI Linux Real-Time OS.

Enkeltkort RIO-kontroller

·        Zynq system-on-a-chip (SoC) med NI Linux Real-Time: Opplev økt ytelse med en tokjernet, 667 MHz ARM prosessor, Artix-7 FPGA og et robust sanntids OS.

·        Optimalisert for ditt system: Ta nytte av en mer fleksibel kortnivå formfaktor for å bygge inn intelligens i smarte industrielle systemer.

·        Gjenbruk av kode: Minimaliser investeringer når du flytter fra prototype til installering og skaler systemer over tid for å møte økende applikasjonskrav.

For å lære mer om de siste tilleggene til NI’s innvevde systemplattform, besøk www.ni.com/embedded-systems/products/hardware/.

Som en leder innenfor måleteknologi, bidrar NI med å skape arkitekturer som kobler, samler inn og kommuniserer alle deler av IIoT som et aktivt medlem i Industrial Internet Consortium (IIC), assosiert medlem i Intel Internet of Things Solutions Alliance og Silver Member i The Linux Foundation.

Om National Instruments
Siden 1976 har National Instruments (www.ni.com) tilbudt ingeniører og vitenskapsmenn verktøy som akselererer produktivitet, innovasjon og oppfinnsomhet. NI sin metodikk for grafisk systemdesign muliggjør en integrert software og hardware plattform som reduserer utviklingstiden til alle løsninger som har behov for måling og styring. Firmaets langsiktige visjon og fokus på å forbedre samfunnet gjennom sine teknologier understøttes av suksessen til kunder, ansatte, leverandører og aksjonærer.
 

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.