Omron neste gen crop

Utviklet for å oppnå optimal og automatisk temperaturkontroll uten menneskelig

Neste generasjon av temperaturkontrollere i tavler

Etter lanseringen av E5_D-serien i april 2017 fortsetter Omron å utvide sin temperaturkontrollerportefølje med introduksjonen av den nye NX-TC-serien med kunstig intelligens (AI). Disse intelligente kontrollerne, som er utformet for bruk i flere sløyfer, gir enklere installasjon i tavler.

Omron lanserte sine første temperaturkontrollere i tavler, E5ZN-serien (to sløyfer med en bredde på 22,5 mm), i 2001. Disse ble etterfulgt av EJ1N-serien (fire sløyfer med en bredde på 31 mm) i 2006, noe som ytterligere forbedret kontrollytelsen og var plassbesparende. Det siste tilskuddet til NX-TC-serien er en ny generasjon av smarte enheter som er utviklet for å oppnå optimal og automatisk temperaturkontroll uten menneskelig inngripen. Fra nå av vil faktisk alle justeringer som vanligvis gjøres i felten av eksperter, bli automatisert ved hjelp av kunstig intelligens.

Tilpasningsdyktig kontrollalgoritme
Med standard temperaturkontrollere tar det lang tid å definere de opprinnelige PID-startinnstillingene, og det er også krevende å velge de beste innstillingene uten årevis med erfaring. Det er grunnen til at Omron utviklet NX-TC-serien med "tilpasningsdyktig kontrollteknologi". Den oppdager endringer i prosessen automatisk ved kontroll, og den tilpasser PID-en deretter. Resultatet er en finjustert PID-algoritme og en svært stabil temperaturkontroll.

Kontroll av passende forseglingstemperatur for pakkemaskiner
På en vanlig forseglingsmaskin kan temperatursensorene ofte stå for langt fra forseglingsoverflaten på varmedelen. Dette kan forårsake en forskjell mellom temperaturen på forseglingsoverflaten og den faktiske kontrolltemperaturen. Temperaturforskjellen og de resulterende forseglingssviktene blir flere når pakkefarten øker og i forbindelse med tynnere pakkematerialer.

NX-TC-serien løser dette problemet ved hjelp av følgende fremgangsmåte:

  • Spesielle temperatursensormodeller med raskere registrering gjør at sensoren kan plasseres nærmere tetningsflaten.
  • Spesielt utviklede innebygde algoritmer, som automatisk filterjustering, bidrar til å dempe temperaturvariasjoner, noe som resulterer i en bedre forseglingskvalitet.

Reduserer temperaturvariasjoner i formingsmaskiner
På grunn av ulike faktorer, som materialforbindelse og vannavkjøling, kan det oppstå temperaturvariasjoner i vannavkjølte, ekstruderte formingsmaskiner dersom hastigheten øker. For operatøren betyr dette at man må justere ventilene raskt for å stabilisere produktkvaliteten. Det er imidlertid vanskelig å oppnå rask produksjon og god kvalitet samtidig, med mindre du har NX-TC. Justeringsfunksjonen for vannavkjølingsutgangen demper temperaturvariasjonene så langt det lar seg gjøre, og øker produksjonen mens den beholder kvaliteten.

Karakteristikker

  • Tilgjengelig i to størrelser: NX-TC2 (modell med to sløyfer med en bredde på 12 mm) og NX-TC3 (modell med fire sløyfer med en bredde på 24 mm)
  • Universell inngang for t/c og Pt100-sensorer (K, J, T, E, L, U, N, R,S, B, C/W, PL II, Pt100/JPt100).
  • Utgangskontrolltype: Utgangsspenning (PNP 24 VDC/21 mA/punkt), lineær utgangsstrøm (0/4..20 mA)
  • Kontrollmetode: oppvarming og/eller kjøling (avhengig av modell)
  • Belastnings-/SSR-diagnostikk tilgjengelig (avhengig av modell)
  • Fieldbus-tilkobling: Ethernet IP og EtherCAT (bruker kommunikasjonskobling)

 

Jumo diraVIEW crop

Tydelig visning med JUMO diraVIEW

Viserinstrumentet er egnet til et bredt bruksområde innen ulike bransjer

Allsidig digitalt viserinstrument med LCD-display. Den nye displayserien JUMO diraVIEW brukes til visning av forskjellige prosessvariabler på stedet. Den intuitive bruken og konfigurasjonen i klartekst på enheten gir kortere oppstartstider og mulighet for å utføre justeringer uten bruksanvisning.

les mer...
Anders

Ny salgsingeniør hos Mitsubishi Electric Factory Automation

Anders Svendby har startet som teknisk selger hos Mitsubishi Electric Factory Automation med base i Drammen. 

les mer...
Avionr el crop

Gjennomførte Norges første elektriske flygning

Vil også legge til rette for billigere flybilletter

- Regjeringen har gitt Avinor i oppdrag å utvikle et program som skal legge til rette for introduksjon av elektriske fly i kommersiell luftfart. Det var en stor opplevelse å få bli med på denne flygningen og se at vi er i gang med utviklingen av framtidens luftfart, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

les mer...
SigumF P6 GLAS crop

Helautomatiske prøvetakere fra Maxx

Justering av prøvevolum er enkelt.

Sigum Fagerberg AS lanserer helautomatiske vannprøvetakere fra den tyske kvalitetsprodusenten Maxx. Maxx helautomatiske prøvetakere sikrer nøyaktige, pålitelige og dokumenterbare vannprøver for vann, avløp og industri.

les mer...