SafeEx Iroc_Ex crop

Betydelig reduksjon i arbeidstimene som kreves for å logge inspeksjonsresultater

Mer tilfredsstillende Ex-inspeksjoner

Et programvareselskap sørger for mer tilfredsstillende Ex-inspeksjon og -registrering for BW Offshore, og har nå vunnet en tredje ordre for installering av systemet på selskapets FPSO-er.

Danske SafeEx har utviklet programvare for Ex-inspeksjon og -registrering, noe som øker sikkerheten og strømlinjeformer prosedyren. Tradisjonelt er Ex-inspeksjoner blitt utført med penn og papir og påfølgende manuell registrering i eget system eller med ulike programvareløsninger for de enkelte rutinene og prosessene. SafeEx-programvaren gir en komplett løsning for håndholdte enheter med et uniformt oppsett som kan brukes på alle enheter og for alle rutiner, så som slangehåndtering og kommisjonering.

- Et av områdene vi har sett store forbedringer på, er en betydelig reduksjon i arbeidstimene som kreves for å skrive inn inspeksjonsresultatene manuelt i Ex-registeret. SafeEx-systemet tar seg av denne ellers så tidkrevende oppgaven ved at det selv synkroniserer inspeksjonsresultatene fra RFID PDA til den sikre Ex-registerserveren, forteller Graeme Matthews, EIT Superintendent ved FPSO Athena hos BW Offshore.

All informasjon registreres umiddelbart etter hver inspeksjon, og både den aktuelle enheten og ikke minst onshore-ledelsen får dermed fullt innsyn i vedlikeholdstilstanden.

Sikker strømlinjeforming

SafeEx-programvaren er nå installert på FPSO nummer tre hos BW Offshore, som er svært fornøyd med sikkerhetsfordelene og strømlinjeformingen systemet gir. Programvaren har vist seg å gi så tilfredsstillende Ex-inspeksjon og -registrering at DVN har gitt den sin velsignelse som Ex-dokumenteringssystem for BW Offshore.

- SafeEx-løsningen gir merkbare forbedringer totalt sett når det gjelder effektivt Ex-vedlikehold, forbedret sikkerhet, enkle verktøyer for rapportering, trendanalyse og sporing av totalstatus for både onshore- og offshore-personale, sier Graeme Matthews.

Den tredje ordren vunnet ved anbud gjelder FPSO ABO, der BW Offshore trengte å utføre inspeksjoner av 4000 enheter med elektrisk utstyr og oppdatere Ex-registeret for dem.

- SafeEx-teamet har gitt oss sømløs migrering fra de gamle Ex-registrene til det nye, mer effektive SafeEx-registeret. Implementeringen er blitt utført av et kampanjeteam med SafeExs svært erfarne Ex-inspektører, der hver Ex-tagg på FPSO-en inspiseres, en unik RFID-tagg påføres og all informasjon kommer inn i det nye registeret, sier Graeme Matthews.

Dermed har nå BW Offshore et uniformt oppsett på FSPO-ene Peregrino, Athena og ABO, der all tilknyttet dokumentasjon er samlet på ett sted og der de har mulighet til å se og håndtere alt framtidig Ex-vedlikehold.

Framtidig bruk

Med tanke på framtiden har BW Offshore identifisert fordelene ved å implementere et slikt system på nybygde prosjekter når de elektriske systemene installeres og kommisjoneres.

- Vi tar lærdom av bransjen rundt oss og har identifisert de betydelige kostnadene og prosjektforsinkelsene operatører har opplevd ved å ta imot nybygg med substandard elektrisk installasjon fra verftet. SafeEx-systemet kan gi forbedret prosjektkvalitetskontroll for E&I-byggefasen og sikre at verftsinstallasjoner innfrir Ex-kriteriene før de forlater verftet, og dermed unngå kostbare prosjekt- og oppstartsforsinkelser på grunn av Ex-mangler, konkluderer Graeme Matthews.

I tillegg tenker BW Offshore også på å implementere systemet på FPSO Athena for sin daglige vedlikeholdskontroll av anlegget.

SafeEx får ny forhandler i Norge

SafeEx leverer deres løsninger worldwide og har nettopp forhandlet representasjon i Norge i form av samarbeid med Karsten Moholt, som forhandler av SafeEx software. Karsten Moholt er en av de ledende aktører i den elektromekaniske industri. Firmaet servicerer store kunder innenfor energi, offshore, shipping og subsea industriene.

- Karsten Moholt er opptatt av kvalitet og SafeEx er den beste IT-plattformen for Ex-inspeksjon og registrering som er på markedet. SafeEx har høy kompetanse og har kontinuerlig forbedring av softwaren gjennom tilbakemeldinger fra kundene og fleksible muligheter for å spesialtilpasse softwaren etter kundens ønsker. Løsningen gjør at vi kan tilby kundene Ex-registrering og inspeksjon på en moderne IT-plattform som effektiviserer og forbedrer registreringsprosessen, inspeksjonene og vedlikeholdet. Med Karsten Moholt sine kapasiteter på inspektører og nye verkstedsfasiliteter, så utfyller vi hverandre bra, sier Stian Bless, Manager Engineering Department hos Karsten Moholt.

Utover å distribuere SafeEx software, vil Karsten Moholt anvende softwaren til egne utførelser av inspeksjoner og vedlikehold.

Mer informasjon fås ved å besøke: http://www.karstenmoholt.no/

 

 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.