Krohne-OPTIMASS_group-crop

Massestrøm- og tetthetsmålingen holder seg stabil, kontinuerlig og repeterbar.

Massestrømsmåler for væsker som takler 100% gass

Entrained Gas Management (EGM) er nå tilgjengelig for alle KROHNE OPTIMASS Coriolis massestrømsmålere. EGM teknologien (Entrained Gas Management) er nå tilgjengelig for alle KROHNE OPTIMASS massestrømsmålere.

Med de nyeste tilskuddene OPTIMASS 3400 og OPTIMASS 7400, tilbyr nå hele OPTIMASS serien kontinuerlig og repeterbar massestrøm eller tetthetsmåling for to faser som væske blandet med gass, slam med gasser eller svært viskøse væsker med gass innblandet

Historisk sett har dette vært en stor utfordring for massemengdemålere. Uten gass innblandet i væsken, oscillerer rørene i Coriolis massemålere med ønsket og normal frekvens. Med gass innblandet i væsken demper dette den normale svingningen, og når gassmengden øker kan man risikere at det stopper helt opp. For å løse dette har KROHNE utviklet kraftige kontrollalgoritmer som gjør at måleren klarer å opprettholde oscillasjon og fortsette målingen selv med komplekse strømningsforhold. Dette er mulig selv under en fullstendig overgang fra en ren væskefase til en gassfase og tilbake, dvs. fra 0-100% gassinnhold. Massestrøm- og tetthetsmålingen holder seg stabil, kontinuerlig og repeterbar.

Helt siden introduksjonen av EGM-teknologien i 2012, er OPTIMASS mengdemålere med EGM bevist i bruk til to-fase strømning og batch/fylling-applikasjoner i ulike bransjer:

Næringsmiddel: råmelk, iskrem, deig, sirup, ketchup, spinat, kjøtt, margarin, majones, sirup, kaffeekstrakt, kjølevæske, sukkerkonsentrat og melasse

Kjemisk: hydrogenperoksid bearbeiding, viskøs monomer/polymer, væskefjerning fra tanker med omrørere, svært konsentrerte medier som rykende HCl eller HNO3, polyuretanskum

Olje & Gass: borevæsker, lasting / lossing av bil, brønnhoder, tankovervåkning

Kommunalteknikk: Slambehandling

I kombinasjon med indikasjon eller konfigurerbar alarm for brukeren, kan EGM også brukes til å forbedre prosesser ved å identifisere forbigående eller flyktige gassinnblandinger.

Ytterligere informasjon finnes på; www.krohne.no

Om KROHNE Instumentation:

KROHNE Instrumentation er en totalleverandør av prosess måleteknologi, for måling av mengde, masse, nivå, trykk og temperatur, så vel som analyse og signalbehandling. Firmaet ble etablert i 2001 som KROHNE bedrift, men produktene har vært solgt i Norge siden før 1980. Hovedkontoret ligger i Moss. Selskapet har 24 ansatte og er representert med avdelingskontor i Stavanger. KROHNE står for innovasjon og maksimal produktkvalitet og er en av markedslederne innenfor industriell måleteknologi.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...