Primatec BTL-DEX_Applikation crop

Profibus-grensesnittet gir stor fleksibilitet.

Magnetostriktiv lineær posisjonssensor for eksplosjonsfarlige områder

Med sine mange internasjonale godkjenninger, som ATEX og IECex, tilbyr BTL7-T500 fra Balluff et bredt spekter av applikasjoner, høy pålitelighet og sikker drift i eksplosjonsfarlige områder i Zone 0 og Zone 1. Primatec as er forhandler i Norge

Når eksplosjonsbeskyttelse har høyeste prioritet, vil det nye sertifiserte posisjonsmålesystemet BTL7-T500 fra Balluff være et riktig valg. Kontroll- og avstengningsventiler brukes til olje- og gassoverføring i raffinerier og petrokjemiske anlegg. Ventilposisjonen reguleres ved hjelp av posisjonsmålesystemene, fordi de er ekstremt pålitelige, spesielt i svært tøffe miljøer. Dette betyr for eksempel at den også kan brukes til kontinuerlig nivåmåling i raffineritanker.

Profibus-grensesnittet gir stor fleksibilitet. Posisjonsmålesystemet kan raskt tilpasses, sparer installasjonstid og innebærer rask diagnostisering av mulige feil. Dette forkorter idriftssettingstiden for systemer og vedlikehold når det er nødvendig å tilkalle service. En enkelt kabel er tilstrekkelig for tilkobling (BUS-in-out, strøm).

Kontaktfritt og dermed slitasjefritt magnetostriktivt målesystem i rustfri stålkapsling med IP 67-beskyttelse er ikke bare ekstremt ufølsom for forurensning, men også støtdempende til 100 g. Den tåler også vibrasjon opp til 12 g. Med en oppløsning på 1μm og repeteringsnøyaktighet på 10μm fungerer den med ekstrem presisjon og er også den ideelle løsningen når posisjons- og hastighetsmåling må utføres samtidig i et system.

BTL lineære magnetostriktive transdusere fra Balluff i stangutgave og installert i hydrauliske sylindere har i flere tiår bevist sin pålitelighet i de mest krevende anvendelsesområder. Det magnetostriktive operasjonsprinsippet gjør at den kan installeres i hermetisk lukkede hus. Posisjonsinformasjonen overføres uten kontakt via magnetfelt gjennom husveggen inn i sensorens indre.

For ytterligere informasjon, se; https://primatec.no/

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.