CEO_KUKA Nordic crop

Det føles veldig inspirerende å lede selskapet i denne tiden

Lederskifte for KUKA Nordic - digitalisering i fokus for den nye konsernsjefen

KUKA Nordic har gjort en utskiftning i stillingen som administrerende direktør. Tidligere salgssjef Joacim Lorentssontar et steg opp og tar over etter Jonas Glimdén - som igjen fortsetter innen KUKAs internasjonale organisasjon.

– Vi er i en ekspansiv æra for bransjen, med sterk digitalisering. Det føles veldig inspirerende å lede selskapet i denne tiden, sier Joacim Lorentsson.

I sitt nye oppdrag som administrerende direktør og klyngesjef (CEO Cluster Nordic & Russia) vil Joacim Lorentsson lede KUKAs virksomhet i Norden, Baltikum og Russland.

Ifølge Joacim Lorentsson vil digitaliseringen av industrien bli et stadig viktigere fokus for virksomheten.

– Å ha en dyp forståelse av hvordan man bygger digitale forretningsmodeller, bruker digital teknologi og bistår industrien med digitale løsninger som inkluderer roboter, blir stadig viktigere. Det er på dette feltet jeg selv har mine klareste styrker. I det perspektivet er KUKAs tilbud om virtuell igangkjøring akkurat riktig i tiden.

– Det er et sterkt konsept. Med det kan vi gjøre mye for å hjelpe kundene våre med å styrke deres konkurranseevne.

Et annet tydelig fokus for Joacim Lorentsson er markedene i Baltikum og Russland, som er ekspansive og vokser raskt.

– Jeg vil jobbe for å utvikle organisasjonen vår og lederteamet vårt gjennom hele klyngen, sier han.

Ulstein crop

Ulstein Verft startar utrustinga av Olympic sin neste CSOV

Slepet av skroget til byggnummer 319, det andre TWIN X-STERN CSOV-skipet (Construction Service Operation Vessel) til Olympic, kom til Ulstein Verft 8. mai 2024 frå Crist-verftet i Polen. No startar utrustingsarbeidet. I 2022 signerte Olympic og Ulstein ein kontrakt på skipsdesign og bygging av to CSOV-ar av ULSTEIN SX222-designet frå Ulstein Design & Solutions AS. 

Lynlader crop

Norsk lynlader med Formel E teknologi

Den norske pioneren innen mobil hurtiglading, Nordic booster, har utviklet verdens første mobile og skalerbare hurtiglader med integrerte batterier - Hummingbird®. Batteriteknologien stammer fra det elektriske racing-mesterskapet Formel E. Den sikrer mulighet til å møte fremtidige behov etter hvert som den elektriske maskinparken utvikler seg.

Benjamin Doerr

Watson-Marlow presenterer den avanserte OEM-panelmonterte løsningen

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) har videreført DriveSure™ med aller nyest teknologi for å tilby en komplett peristaltisk panelmontert pumpeløsning for OEM-er (Original Equipment Manufacturers). Industriell Ethernet-kompatibilitet gjør det enklere å integrere DriveSure i avanserte distributerte styresystemer og tilbyr sluttbrukeren fjernstyrt overvåkning og kontroll.

IIRO RAUTIAINEN

Eaton møter sterk etterspørsel etter avanserte UPS-systemer med ny fabrikk i Finland

Eaton har åpnet en ny toppmoderne fabrikk i Helsinki. Dette skal øke produksjons- og leveringskapasiteten for å møte den voksende etterspørselen etter UPS-systemer. Energistyringsselskapet Eaton er en av verdens største produsenter av 3-fase avbruddsfri strømforsyningssystemer (UPS).