Moholt KM GO sars DC motor crop

Vår lokale tilstedeværelse er viktig for kunne levere konkurransedyktige løsning

Karsten Moholt AS signerer avtale med Havforskningsinstituttet

Karsten Moholt AS er tildelt en rammeavtale gjeldende skipselektrotjenester – roterende utstyr. Avtalen har en varighet på 4 år, inkludert opsjon. Avtalen gjelder alle Havforskningsinstituttet fartøy som ligger til kai i Bergen indre havn. Avtalen har en estimert verdi på NOK 2 millioner.

Vi har i en årrekke hatt et godt samarbeid med Havforskningsinstituttet, og er svært glad for at vi nå har formalisert dette gjennom denne avtalen, sier Linn Cecilie Moholt, CEO i Karsten Moholt AS.

Karsten Moholt AS har de siste årene jobbet for å styrke sine markedsandeler uten for oljebransjen, og er derfor ekstra glad for å vinne en avtale med Havforskningsinstituttet her i Bergen. Vår lokale tilstedeværelse med vårt høyteknologiske kompetansesenter for elektrisk utstyr på Askøy, og vår avdeling i Harstad er viktig for å kunne levere konkurransedyktige og kostnadseffektive løsninger til Havforskningsinstituttet sine fartøyer.

Vi ser frem til å jobbe sammen med Havforskningsinstituttet om nye, smarte og kostnadseffektive løsninger i tiden fremover, uttaler Moholt

Om Havforskingsinstituttet

Med nærare 750 tilsette er Havforskingsinstituttet det største marine forskingsmiljøet i Noreg. Hovudansvaret vårt er å forske for å kunne gi råd til det offentlege om akvakultur og om økosystema i Barentshavet, Norskehavet, Nordsjøen og den norske kystsona. Derfor er rundt halvparten av verksemda vår finansiert av Nærings- og fiskeridepartementet (NFD). Havforskingsinstituttet har hovudkontor i Bergen, men viktige delar av aktivitetane føregår på avdelinga vår i Tromsø, på forskingsstasjonane i Matre, Austevoll og Flødevigen og på fartøya våre, som til saman er på havet over 1600 døgn i året. I tillegg leiger instituttet kommersielle fartøy med nærare 1000 toktdøgn i året.

Om Karsten Moholt AS

Karsten Moholt AS er en ledende vedlikeholds partner for roterende elektrisk utstyr. Selskapet operer ut fra et nytt høyteknologisk kompetansesenter på Askøy, og leverer tjenester globalt. Bedriften har omtrent 180 ansatte, inkludert Teknor AS, innen mange fagfelt, og omsetter årlig for rundt 300 millioner kroner. Selskapet jobber mot offshore, industri, vannkraft, skip, jernbane og forsvaret, og utfører presisjonsvedlikehold, tilstandskontroll, vedlikeholds optimalisering og levetidsforlengelse av roterende elektrisk utstyr i hele verden. Selskapet er IEC Ex og UL sertifisert for arbeid på, og for resertifisering, av EX-utstyr. Teknor AS er et heleid datterselskap lokalisert i Harstad, som leverer de samme produkter og tjenester, og som innehar de samme sertifiseringer som morselskapet.

 

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.